Slovenija
22943 ogledov

Takšna toča je padala v bližini Žalca

Novice: Toča na območju Prebolda in Žalca Facebook/Katarina Novljan
Popoldne in zvečer lahko kakšna močnejša nevihta nastane tudi v severnem delu Slovenije.

Nad Posavskim hribovjem je okrog 15. ure nastala močnejša nevihtna celica.

Medtem se je oglasila tudi bralka in poslala fotografijo toče na območju Prebolda in Žalca.

Novice: Toča na območju Prebolda in Žalca | Avtor: Facebook/Katarina Novljan Facebook/Katarina Novljan

Druga bralka pa je objavila fotografijo, ki je nastala na poti od Homa proti Grižam.

Toča pri Preboldu | Avtor: Facebook/Petra Servatzy Facebook/Petra Servatzy
V Občini Žalec je sicer po podatkih uprave za zaščito in reševanje nastala večja materialna škoda na objektih, vozilih in poljščinah. Na terenu posredujejo lokalna gasilska društva, ki prekrivajo poškodovane strehe objektov s folijo. Gasilci zaradi posledic neurja s točo posredujejo tudi v Občini Prebold.

Kako se nevihta premika, lahko preverite na tej povezavi.

Agencija RS za okolje je sicer za severovzhodni del Slovenije prižgala oranžno opozorilo.

Arso opozorilo | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

"Proženje neviht zaradi neizrazite vremenske fronte še vprašljivo"

Sicer pa so na spletni strani Neurje.si v prognozi neviht zapisali, da bodo tekom dneva plohe in nevihte v Alpah severno od naših krajev ter na območju Alp v severovzhodni Italiji vse pogostejše, popoldne in zvečer lahko kakšna močnejša nevihta nastane tudi v severnem delu Slovenije, "a je proženje neviht zaradi neizrazite vremenske fronte še vprašljivo".

"Če pride do nastanka neviht nad ozemljem Slovenije, se lahko razvije tudi kakšna močnejša nevihta, saj so pogoji za njen razvoj ugodni," so opozorili. Pozno popoldne ali zvečer pa lahko iznad sosednje Italije kakšna močnejša nevihta pripotuje tudi nad zahodni del Slovenije (severna Primorska), so še dodali.

Prognoza neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Bandaa 17:32 19.julij 2022.

    Dejan Virant, rojen marca 1986, srbočetnik, srbenda, nič se več ne javiš na gmailu. Lajdra skurbana od operne pevke, mezzosopranistka K. S. ex. Ž, se je kot kaže ločila in ponovno poročila. Je Sebastjanu nataknila roge, pa sta se kasneje ...prikaži več pobotala? Enkrat varalica skurbana, vedno varalica skurbana?

  • Bandaa 22:49 19.junij 2022.

    Marina Vidovič, kam naj te pridem ubit, v PB Polje v Ljubljani ali v Trbovlje? Kako sem vedel, da si Zasavka? Strica Googla sem vprašal. Moje mokre sanje so bombni napad na "Brežice, moje mesto" s ciljem ubiti najmanj 500 ljudi.

  • Bandaa 19:31 17.junij 2022.

    Franc Mravinec, že dalj časa imam željo po ubijanju. Nekega dne se mi bo utrgalo in se bom pripeljal na naslov Kanižarica 40 pri Črnomlju, pa si lahko misliš kaj bom storil. Zatem se bom odpeljal v Podvin pri Žalcu, ...prikaži več kjer bom likvidiral vse Marjine.