Slovenija
33931 ogledov

Pred nami nov vročinski val?

Sonce Profimedias
Po več dneh nestabilnega vremena se slednje umirja, spet bo bolj suho in tudi bolj toplo.

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu, bo danes pretežno jasno, najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj.

Ponoči bo pretežno jasno, več oblačnosti bo na severozahodu, kjer bodo možne krajevne plohe in posamezne nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem okoli 21 stopinj.

Po napovedih Arsa bo jutri delno jasno, na severozahodu občasno tudi pretežno oblačno. Predvsem popoldne in zvečer bodo v severni polovici Slovenije posamezne nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Vetrovno bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30, na jugu do 32 stopinj.

Obeti 

Za ponedeljek na Arsu na Primorskem napoedujejo sončno vreme, drugod bo predvsem zjutraj in dopoldne povečana oblačnost. Na severozahodu bo možna kakšna ploha. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.

V torek bo pretežno jasno, verjetnost neviht bo majhna.

Napoved od 10. do 15. avgusta

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Nad Sredozemljem bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo pa se bo obnavljalo ciklonsko območje, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu. Njegov vpliv bo občasno segel do srednje Evrope in Alp, na vreme južno od Alp pa bistveno ne bo vplivalo. Ob koncu prihodnjega tedna se bo območje visokega zračnega tlaka najverjetneje razširilo tudi nad del srednje in zahodne Evrope.

Prevladovalo bo sončno in suho vreme, predvsem popoldne bodo na severu možne posamezne krajevne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne v sredo. Zelo toplo bo, napovedujejo na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 25 do 30, še za kakšno stopinjo bolj vroče bo na Primorskem. 

Proti koncu tedna bo najverjetneje tudi po nižinah v notranjosti nad 30 stopinj, napoved sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:34 07.avgust 2021.

    ARSO ne potrebujemo ni več. Tako ,kot "uspešno" IJS napoveduje covid lahko tud vreme. Baba Vanga in slogarce ostajajo brez dela.

  • Donald_Williams 09:55 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦