Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu

Foto: mediaspeed Sergej Racman Foto: Saša Despot Kolosej Foto: Kolosej Kolosej
Nekdanji lastnik Koloseja Sergej Racman je v zaporu, saj je sodišče zavrnilo njegovo prošnjo za alternativno prestajanje kazni, poroča portal Necenzurirano.
Oglej si celoten članek

Sergej Racman je bil obsojen zaradi oškodovanja upnikov Koloseja obsojen na dve leti zapora. Kazen je želel odslužiti z delom v splošno korist ali z vikend zaporom, a je sodišče njegovo prošnjo zavrnilo.

Racman je tik pred stečajem podjetja stavbo Koloseja prenesel na podjetje SIP Nepremičnine, tako da je banke niso mogle zaseči, ko je šlo podjetje v stečaj pa je ni bilo v stečajni masi, najemnine pa je pobiralo podjetje SIP Nepremičnine. Sodišče je več let kasneje razsodilo, da je bila prodaja nezakonita, stavba se je vrnila v stečajno maso, na dražbi jo je kupil Ivo Boscarol, ki jo zdaj prenavlja.

Foto: Saša Despot Kolosej

Pred upniki je uspel rešiti svoje igralne salone, ki so zdaj v lasti družinskih članov, njegovo vilo na Rudniku pa je za poldrugi milijon evrov na dražbi kupilo podjetje R. E. Invest, ki naj bi bilo povezano z njim.

Racmanu zapor grozi tudi zaradi zlorabe prostitucije in pranja denarja v nočnem klubu Marina, v tej zadevi se sojenje bliža koncu.

Racman je pobegnil v Kanado, kjer so ga leta 2020 ustavili prometni policisti in ugotovili, da je za njim razpisana tiralica, skoraj leto dni je nato preživel v priporu, po nakazilu 800 tisoč evrov varščine pa je bil do zdaj na prostosti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 10:17 18. April 2024.

    Za neuvedbo učinkovitih metod discipliniranja vseh mogočih gnid pa je potrebna volja. Volja zakonodajne in izvršne oblasti, katero pa (vz)postavlja …

  • 10:13 18. April 2024.

    Učinkovite rešitve so običajno povsem preproste - tule npr. dolžniški zapor. Zapor, ne sanatorij s fitnesi in eko hrano. Pa …

  • 07:36 18. April 2024.

    Kako pa tista pravnica, ki je zjutraj napisala zakon za tajkune, popoldan jih je pa poučevala, kje so zanje puščene …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.