Slovenija
13101 ogledov

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu

Sergej Racman
1/3
mediaspeed
Nekdanji lastnik Koloseja Sergej Racman je v zaporu, saj je sodišče zavrnilo njegovo prošnjo za alternativno prestajanje kazni, poroča portal Necenzurirano.

Sergej Racman je bil obsojen zaradi oškodovanja upnikov Koloseja obsojen na dve leti zapora. Kazen je želel odslužiti z delom v splošno korist ali z vikend zaporom, a je sodišče njegovo prošnjo zavrnilo.

Racman je tik pred stečajem podjetja stavbo Koloseja prenesel na podjetje SIP Nepremičnine, tako da je banke niso mogle zaseči, ko je šlo podjetje v stečaj pa je ni bilo v stečajni masi, najemnine pa je pobiralo podjetje SIP Nepremičnine. Sodišče je več let kasneje razsodilo, da je bila prodaja nezakonita, stavba se je vrnila v stečajno maso, na dražbi jo je kupil Ivo Boscarol, ki jo zdaj prenavlja.

Kolosej | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pred upniki je uspel rešiti svoje igralne salone, ki so zdaj v lasti družinskih članov, njegovo vilo na Rudniku pa je za poldrugi milijon evrov na dražbi kupilo podjetje R. E. Invest, ki naj bi bilo povezano z njim.

Racmanu zapor grozi tudi zaradi zlorabe prostitucije in pranja denarja v nočnem klubu Marina, v tej zadevi se sojenje bliža koncu.

Racman je pobegnil v Kanado, kjer so ga leta 2020 ustavili prometni policisti in ugotovili, da je za njim razpisana tiralica, skoraj leto dni je nato preživel v priporu, po nakazilu 800 tisoč evrov varščine pa je bil do zdaj na prostosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • bobubob 10:17 18.april 2024.

    Za neuvedbo učinkovitih metod discipliniranja vseh mogočih gnid pa je potrebna volja. Volja zakonodajne in izvršne oblasti, katero pa (vz)postavlja politika. Torej je potrebna volja politike. Politiko pa postavljajo volilci. Torej je potrebna volja volilcev. Na delo, volilci - ali pa ne jamrajte !!

  • bobubob 10:13 18.april 2024.

    Učinkovite rešitve so običajno povsem preproste - tule npr. dolžniški zapor. Zapor, ne sanatorij s fitnesi in eko hrano. Pa naj 'poslovnež' tam čiča, oziroma še bolje, fizično dela (za npr. dodatni krožnik juhe pri kosilu ali za dodatni vrč ...prikaži večč vode), dokler sam ne 'najde' svojega premoženja in poplača dolgove z obrestmi vred ter vse kazni/stroške države z njegovim procesiranjem. Učinkovito in zelo poceni za plebs, ki mora dandanes vse to trpeti in še plačevati sprenevedanje skorumpiranega sodstva.

  • jezero 07:36 18.april 2024.

    Kako pa tista pravnica, ki je zjutraj napisala zakon za tajkune, popoldan jih je pa poučevala, kje so zanje puščene luknje v zakonu! Ali še poučuje na fakulteti?