Ekospust ob koncu sezone

Foto: Žurnal24 Na sobotnem ekospustu so ob Soči nabrali za dva kubična metra in pol odpadkov. (
Soča. Več odpadkov turističnega izvora, črnih odlagališč manj.
Oglej si celoten članek

Ob zaključku poletne turistične sezone na reki Soči je podjetje Soča rafting v sodelovanju z nekaterimi drugimi ponudniki vodnih športov v soboto organiziralo tradicionalni, že 19. ekospust.

Črnih odlagališč ni več
Okrog 40 udeležencev je čistilo bregove reke in okolico vstopno-izstopnih mest za kajakaše. Čistili so na odseku od vasi Soča do vstopnega mesta Srpenica 2, s plovili pa so se spustili od Čezsoče do Srpenice, po delu, ki je v poletni sezoni najbolj obljuden. “Razmere se z leti izboljšujejo zaradi vse večje ozaveščenosti ljudi. Črnih odlagališč ni več, zato pa je vse več plastenk, pločevink in drugih odpadkov, ki jih za seboj pustijo turisti,” je povedal Goran Kavs, direktor podjetja Soča rafting.

Dodal je, da so letos nabrali za dva kubična metra in pol odpadkov, med trofejami pa je poleg pomivalnega korita, večjih kosov pločevine in železja izpostavil ostanke ročne bombe iz prve svetovne vojne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.