Slovenija
18 ogledov

Ekospust ob koncu sezone

Na sobotnem ekospustu so ob Soči nabrali za dva kubična metra in pol odpadkov. ( Žurnal24 main
Soča. Več odpadkov turističnega izvora, črnih odlagališč manj.

Ob zaključku poletne turistične sezone na reki Soči je podjetje Soča rafting v sodelovanju z nekaterimi drugimi ponudniki vodnih športov v soboto organiziralo tradicionalni, že 19. ekospust.

Črnih odlagališč ni več
Okrog 40 udeležencev je čistilo bregove reke in okolico vstopno-izstopnih mest za kajakaše. Čistili so na odseku od vasi Soča do vstopnega mesta Srpenica 2, s plovili pa so se spustili od Čezsoče do Srpenice, po delu, ki je v poletni sezoni najbolj obljuden. “Razmere se z leti izboljšujejo zaradi vse večje ozaveščenosti ljudi. Črnih odlagališč ni več, zato pa je vse več plastenk, pločevink in drugih odpadkov, ki jih za seboj pustijo turisti,” je povedal Goran Kavs, direktor podjetja Soča rafting.

Dodal je, da so letos nabrali za dva kubična metra in pol odpadkov, med trofejami pa je poleg pomivalnega korita, večjih kosov pločevine in železja izpostavil ostanke ročne bombe iz prve svetovne vojne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.