EU: Slovenci za hiše, a kaj, ko puščajo

Foto: Žurnal24 Povprečno v sedemindvajseterici v hišah živi vsega 23 odstotkov prebivalcev, 41,
Slovenci smo v EU rekorderji po ljubezni do hiš, saj v njih biva kar 68,7 odstotkov anketirancev. A smo hkrati tudi rekorderji po slabih bivanjskih razmerah v hišah in stanovanjih.
Oglej si celoten članek

Po najnovejših podatkih Eurostata v stanovanjih biva 27 odstotkov Slovencev, v tako imenovanih dvojčkih pa vsega 3,9 odstotka, kar je oboje med najnižjimi deleži v sedemindvajseterici.

Kljub visokemu deležu glede bivanja v hišah pa smo na visokem osmem mestu glede na podatek o pomanjkanju prostora, saj je kar 38 odstotkov Slovencev izjavilo, da živijo v prenaseljenem stanovanju oziroma hiši. Najslabše se sicer godi Latvijcem, saj se jih stiska kar 57,7 odstotka.

Celotna raziskava je dostopna TUKAJ.

Slovenci smo na samem vrhu lestvice še v dveh parametrih. Največ, kar 30,6 odstotka vprašanih je izjavilo, da imajo njihove hiše ali stanovanja težave s puščanjem strehe, vlago ali slabimi okni. Daleč največ Slovencev (15 odstotkov) je tudi odgovorilo, da so njihova stanovanja oziroma hiše v notranjosti preslabo osvetljene.

Smo pa na nasprotnem delu lestvice glede na podatek o straniščih in kopalnicah, ki jih znotraj stanovanja oziroma hiše nima le 0,6 odstotka vprašanih. V Romuniji je takih 42,5 oziroma 41,2 odstotka domovanj anketiranih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.