Evropska unija zaradi omikrona resno razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja

Foto: Epa
Foto: Epa
Predsednica Evropske komisije: Čas je za razmislek o obveznem cepljenju proti covidu-19.
Oglej si celoten članek

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes dejala, da je napočil čas, da Evropska unija razmisli o obveznem cepljenju proti covidu-19. Ob tem je poudarila, da je odločitev v rokah vlad držav članic povezave.

Covid-19 Omikron razlog za skrb ali "zgodnje božično darilo": To pravijo strokovnjaki!

Njeno osebno stališče je, da je razumljivo in primerno sedaj imeti to razpravo. Ob tem je izpostavila, da tretjina prebivalcev 450-milijonske EU še vedno ni cepljena proti covidu-19.

Prepričana je še, da je za to potreben skupen pristop.

Vodja strokovne skupine za cepljenje Bojana Beović je v včerajšnji izjavi pojasnila, da se na mednarodnih srečanji pogosto pogovarjajo o možnosti uvedbe obveznega cepljenja. Še vedno je sicer mnenja, da bi bilo to stran od tega, da bi ljudje spoznali, da je cepljenje dober javnozdravstveni ukrep javne medicine. Več o tem v prispevku Pogovarjajo se o obveznem cepljenju. To pravi Beovićeva.

Omikron Pogovarjajo se o obveznem cepljenju. To pravi Beovićeva!

Foto: Epa Cepljenje

Danes je za Val202 dejala, da bi bila smiselna uvedba obveznega cepljenja za starejše od 40 let. Več o tem v prispevku Beovićeva bi uvedla "solidarnostni prispevek" za necepljene.

Slovenija Beovićeva bi uvedla "solidarnostni prispevek" za necepljene v bolnišnici

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 22:23 1. December 2021.

    Čas bi že bil, da se na eu ravni nekaj naredi in da so udeležene vse države. Nismo v združeni …

  • 19:56 1. December 2021.

    niso normalni

  • 19:51 1. December 2021.

    To glisto Ursulo bi blo treba mal podkurit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.