Fafangel: "To občutim kot svoj poraz"

Foto: RTV/Printscreen
Foto: RTV/Printscreen
Prvi epidemiolog v državi omenil tudi svoj odstop, če bi s tem kaj spremenili.
Oglej si celoten članek

V sinočnji skupni oddaji televizij Pop TV in RTV Slovenija, je epidemiolog Mario Fafangel na vprašanje, ali stanje, v kakršnem se je v četrtem valu znašla Slovenija, doživlja kot svoj poraz, odgovoril pritrdilno. 

"To občutim kot svoj poraz. Nimam nobene težave tega sprejet," je povedal in dodal, da smo se kot skupnost proti virusu popolnoma razklali. Po njegovem mnenju smo pozabili na vprašanje, ali mi obvladujemo virus ali virus obvladuje nas. 

Fafangel je povedal, da smo se razdelili na več slojev, na eni strani imamo cepljene, ki gledajo sovražno na necepljene kot generatorje okužb, na drugi strani necepljene, ki gledajo cepljene z istim sovraštvom. "S tem ne bomo ničesar rešili," opozarja Fafangel. 

Ponovno izpostavlja, da je cepljenje vsekakor rešitev, a potrebujemo tudi testiranja in iste ukrepe, ki jih stroka priporoča že od samega začetka epidemije. 

V okviru oddaje, za katero je prvi epidemiolog v državi izrazil upanje, da bo pomenila korak naprej, je dejal, da v kolikor bi njegov odstop pomagal rešiti situacijo, bi gotovo odstopil in to takoj. 

Zdravje Tako varni so v resnici prebolevniki v primerjavi s cepljenimi Vse huje Aktivacija vojaške zdravstvene enote. Zdravstveni kader iščejo tudi na zavodu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 14:08 12. November 2021.

    Od danes naprej tako pogoja PCT ni treba izpolnjevati uporabnikom storitev uresničevanja individualne verske duhovne oskrbe, obenem pa je odpravljena …

  • 11:58 12. November 2021.

    Bla bla bla bla bla bla...

  • 10:45 12. November 2021.

    vsi dajejo za zgled Dansko : poslušni državljani, sprejemajo cepljenje. potem pa konec! ja tam tudi upoštevajo vse ostel ukrepe …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.