Slovenija
16262 ogledov

Fafangel: "To občutim kot svoj poraz"

Mario Fafangel RTV/Printscreen
Prvi epidemiolog v državi omenil tudi svoj odstop, če bi s tem kaj spremenili.

V sinočnji skupni oddaji televizij Pop TV in RTV Slovenija, je epidemiolog Mario Fafangel na vprašanje, ali stanje, v kakršnem se je v četrtem valu znašla Slovenija, doživlja kot svoj poraz, odgovoril pritrdilno. 

"To občutim kot svoj poraz. Nimam nobene težave tega sprejet," je povedal in dodal, da smo se kot skupnost proti virusu popolnoma razklali. Po njegovem mnenju smo pozabili na vprašanje, ali mi obvladujemo virus ali virus obvladuje nas. 

Fafangel je povedal, da smo se razdelili na več slojev, na eni strani imamo cepljene, ki gledajo sovražno na necepljene kot generatorje okužb, na drugi strani necepljene, ki gledajo cepljene z istim sovraštvom. "S tem ne bomo ničesar rešili," opozarja Fafangel. 

Ponovno izpostavlja, da je cepljenje vsekakor rešitev, a potrebujemo tudi testiranja in iste ukrepe, ki jih stroka priporoča že od samega začetka epidemije. 

V okviru oddaje, za katero je prvi epidemiolog v državi izrazil upanje, da bo pomenila korak naprej, je dejal, da v kolikor bi njegov odstop pomagal rešiti situacijo, bi gotovo odstopil in to takoj. 

Covid-19 koronavirus test Zdravje Tako varni so v resnici prebolevniki v primerjavi s cepljenimi Covid-19 Vse huje Slovenija Aktivacija vojaške zdravstvene enote. Zdravstveni kader iščejo tudi na zavodu.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 17
 • Avatar Leon
  Leon 14:08 12.november 2021.

  Od danes naprej tako pogoja PCT ni treba izpolnjevati uporabnikom storitev uresničevanja individualne verske duhovne oskrbe, obenem pa je odpravljena tudi izjema za verske uslužbence, da jim pri opravljanju individualne duhovne oskrbe ni treba uporabljati zaščitne maske. Pedofilska skupnost je priviligirana !

 • miha91 11:58 12.november 2021.

  Bla bla bla bla bla bla...

 • rd2dmk2 10:45 12.november 2021.

  vsi dajejo za zgled Dansko : poslušni državljani, sprejemajo cepljenje. potem pa konec! ja tam tudi upoštevajo vse ostel ukrepe in navodila, ker so poslušni in vlada razumna. Pri nas pa : državljani nimajo države za domovino ampak za tirana. ...prikaži več poznajo samo pravice, dolžnosti so pa za . ej jebi ga. če bi pri nas imeli take ukrepe kot Danci in jih upoštevali kot Danci, dons ne bi bilo mrtvih in bolanih, pa četudi bi precepljenost bila 10%. tako pa tesiranje ni govora sem cepljen, karantena kje pa.

Sorodne novice