Gasilec sprašuje: Bi tako dojel, da se ne ustavljaj pod nadvozom?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Kri, možgani, kosti, odtrgane roke, noge, glava obrnjena za 180 stopinj, levi gleženj pod desno ramo???!!!"
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za prihodnje dni znova napovedujejo neurja. Takrat številni vozniki, ki se znajdejo na cestah, začnejo proti vsem cestnim in varnostnim pravilom ustavljati na avtocesti na najbolj nemogočih mestih, kot so pod nadvozi, v predorih ... Nič drugače ni bilo med četrtkovim neurjem, ki se je razbesnelo v osrednji in delu vzhodne Slovenije. 

Gasilec Anže Albreht, pobudnik uspešne akcije "Ustvarimo reševalni pas" se je zaradi takšnega obnašanja s čustvenim in nazornim zapisom, ki je nastal na podlagi lastnih izkušenj s posredovanjem v prometnih nesrečah, obrnil na javnost. "Če bi ti nekaj slovenskih reševalcev, gasilcev, policistov in pogrebnikov na štiri oči opisalo njihove najhujše primere dogodkov, ki se zgodijo zaradi ustavljenih vozil na avtocesti ali pa naletov na pešce na avtocesti - misliš, da bi dojel, da se pač ne smeš ustavljat tam, kjer si se sinoči?", je začel svoj poziv na Facebooku. 

"Pa ok, si ustavil in nabil te je voznik (ki, po tvojem začudenju, ni predvideval, da ti stojiš pod nadvozom, na prehitevalnem pasu AC, ker te skrbi, da ti zavarovalnica ne bi popravila tistih 5 luknjic) - ti umreš ..."

Ne tako! Varujejo svoj avto, ogrožajo življenja drugih

xxx

"Kolikokrat in kakšna opozorila naj še piše policija, DARS, Agencija za varnost prometa, Prometno-informacijski center, naš Zavod Reševalni pas, drugi nevladniki, vsak radijski in TV voditelj, da se te bo prijelo????!!!!"

"Če je slaba napoved ravno v smeri tvoje poti--pojdi dol iz AC, nadaljuj pot po lokalnih cestah, če že moraš it na pot. Ob pravem času poišči zavetje, bencinsko, garažne hiše,... Neurja ne trajajo 5 ur,... Sam ne čakaj da mine tam kjer NE SMEŠ ČAKAT! pa ne zato, ker ti grozi kazen--ampak zato ker je NEVARN K SVINA!!"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • ode
    08:45 2. Avgust 2020.

    Če mu ne bi pasalo, bi že zdavnaj dal odpoved in šel v tovarno. Delat. Tako pa mogoče že uživa …

  • 21:42 1. Avgust 2020.

    Nič takega, kar moramo gledati pri obdukciji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.