Slovenija
4045 ogledov

Gasilec sprašuje: Bi tako dojel, da se ne ustavljaj pod nadvozom?

reševalni pas, Anže Albreht Saša Despot
"Kri, možgani, kosti, odtrgane roke, noge, glava obrnjena za 180 stopinj, levi gleženj pod desno ramo???!!!"

Vremenoslovci za prihodnje dni znova napovedujejo neurja. Takrat številni vozniki, ki se znajdejo na cestah, začnejo proti vsem cestnim in varnostnim pravilom ustavljati na avtocesti na najbolj nemogočih mestih, kot so pod nadvozi, v predorih ... Nič drugače ni bilo med četrtkovim neurjem, ki se je razbesnelo v osrednji in delu vzhodne Slovenije. 

Gasilec Anže Albreht, pobudnik uspešne akcije "Ustvarimo reševalni pas" se je zaradi takšnega obnašanja s čustvenim in nazornim zapisom, ki je nastal na podlagi lastnih izkušenj s posredovanjem v prometnih nesrečah, obrnil na javnost. "Če bi ti nekaj slovenskih reševalcev, gasilcev, policistov in pogrebnikov na štiri oči opisalo njihove najhujše primere dogodkov, ki se zgodijo zaradi ustavljenih vozil na avtocesti ali pa naletov na pešce na avtocesti - misliš, da bi dojel, da se pač ne smeš ustavljat tam, kjer si se sinoči?", je začel svoj poziv na Facebooku. 

"Pa ok, si ustavil in nabil te je voznik (ki, po tvojem začudenju, ni predvideval, da ti stojiš pod nadvozom, na prehitevalnem pasu AC, ker te skrbi, da ti zavarovalnica ne bi popravila tistih 5 luknjic) - ti umreš ..."

Vozniki pod nadvozom Ne tako! Avto Varujejo svoj avto, ogrožajo življenja drugih

"Kolikokrat in kakšna opozorila naj še piše policija, DARS, Agencija za varnost prometa, Prometno-informacijski center, naš Zavod Reševalni pas, drugi nevladniki, vsak radijski in TV voditelj, da se te bo prijelo????!!!!"

"Če je slaba napoved ravno v smeri tvoje poti--pojdi dol iz AC, nadaljuj pot po lokalnih cestah, če že moraš it na pot. Ob pravem času poišči zavetje, bencinsko, garažne hiše,... Neurja ne trajajo 5 ur,... Sam ne čakaj da mine tam kjer NE SMEŠ ČAKAT! pa ne zato, ker ti grozi kazen--ampak zato ker je NEVARN K SVINA!!"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • ode 08:45 02.avgust 2020.

    Če mu ne bi pasalo, bi že zdavnaj dal odpoved in šel v tovarno. Delat. Tako pa mogoče že uživa v tem.

  • Kmodri 21:42 01.avgust 2020.

    Nič takega, kar moramo gledati pri obdukciji.