Gneča v Ljubljani, stekla je obnova najbolj obremenjene ceste

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Dela bodo predvidoma zaključena v novembru.
Oglej si celoten članek

Kot smo napovedali že prejšnji teden, je z današnjim dnem stekla obnova Celovške ceste v Ljubljani. Z deli bodo začeli na odseku od križišča s Prušnikovo ulico pri cerkvi do vključno nadvoza čez ljubljansko severno obvoznico. Obnova bo potekala v več fazah, gradbena dela pa bodo predvidoma zaključena v novembru, so sporočili z direkcije za infrastrukturo - tako, da bo vedno prevozen en pas na dvopasovnem smernem vozišču. 

V času izvajanju gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču. Avtobusno postajališče bo začasno urejeno na desnem pasu (kot niša znotraj gradbišča), so pojasnili. V času izvajanju gradbenih del na levem voznem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno.

Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče. A dela v območju križišč bodo potekala izključno med vikendi oziroma dela prostimi dnevi, ko so prometne obremenitve manjše, so še sporočili z direkcije.

Foto: Žurnal24 Zastoji na Celovški cesti
dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • izy
    12:01 15. September 2021.

    Zakaj ne gredo prenavljati cest poleti in še to ponoči, da ne delajo kaosa na cestah in železnicah, ko je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.