Slovenija
3592 ogledov

Gneča v Ljubljani, stekla je obnova najbolj obremenjene ceste

Zastoji na Celovški cesti Žurnal24
Dela bodo predvidoma zaključena v novembru.

Kot smo napovedali že prejšnji teden, je z današnjim dnem stekla obnova Celovške ceste v Ljubljani. Z deli bodo začeli na odseku od križišča s Prušnikovo ulico pri cerkvi do vključno nadvoza čez ljubljansko severno obvoznico. Obnova bo potekala v več fazah, gradbena dela pa bodo predvidoma zaključena v novembru, so sporočili z direkcije za infrastrukturo - tako, da bo vedno prevozen en pas na dvopasovnem smernem vozišču. 

V času izvajanju gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču. Avtobusno postajališče bo začasno urejeno na desnem pasu (kot niša znotraj gradbišča), so pojasnili. V času izvajanju gradbenih del na levem voznem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno.

Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče. A dela v območju križišč bodo potekala izključno med vikendi oziroma dela prostimi dnevi, ko so prometne obremenitve manjše, so še sporočili z direkcije.

Zastoji na Celovški cesti | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar drecos
    drecos 12:08 15.september 2021.

    fučka se mi

  • izy 12:01 15.september 2021.

    Zakaj ne gredo prenavljati cest poleti in še to ponoči, da ne delajo kaosa na cestah in železnicah, ko je najmanj prometa? To je možno samo v Sloveniji na DARSU, Slovenskih železnicah. Začnimo tožiti te ustanove, da na vrne plačano ...prikaži večo ali so to ceste ali železnice, ker sedaj pa že res vsepovsod stojimo ali pa dajte vse upravljati Kitajcem, da nam za isti denar naredijo zlate ceste in novo železnico banda skurupirana!