Slovenija
22020 ogledov

Pripravite se na vsaj dva meseca prometnega kaosa v Ljubljani

celovška
1/2
Saša Despot
Prihodnji teden bo stekla obnova Celovške ceste v Ljubljani. Direkcija za infrastrukturo bo predvidoma v sredo z deli začela na odseku od križišča s Prušnikovo ulico pri cerkvi do vključno nadvoza čez ljubljansko severno obvoznico. Obnova bo potekala v več fazah, gradbena dela pa bodo predvidoma zaključena v novembru, so sporočili z direkcije.

V sklopu del bodo izvedli obnovo voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovili bodo tudi obstoječo prometno signalizacijo in izvedli debeloslojne talne obeležbe.

Obnovo cestišča bodo na direkciji razdelili v več faz, in sicer tako, da bo vedno prevozen en pas na dvopasovnem smernem vozišču. V času izvajanju gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču. Avtobusno postajališče bo začasno urejeno na desnem pasu (kot niša znotraj gradbišča), so pojasnili. V času izvajanju gradbenih del na levem voznem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno.

Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče.

celovška | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot so še navedli na direkciji, bodo dela v območju križišč potekala izključno med vikendi oziroma dela prostimi dnevi, ko so prometne obremenitve manjše. Delna oziroma polovična zapora ceste je načrtovana od 15. septembra naprej. Gradbena dela bodo predvidoma zaključena v novembru, vsem uporabnikom pa se direkcija zahvaljuje za razumevanje in strpnost.

Komentarjev 3
  • Brian_Pittman 11:34 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 21:09 13.september 2021.

    2vprasanji. Zakaj za vraga tega niso delali julija in avgusta, ko je bila Ljubljana prazna? In ali vedo, da ne bo en hurac cez pol leta rezal asfalt za svoj kabel ala gratel in unicil posteljico, kar bo pohitrilo ponovne poskodbe ceste.

  • miho 11:06 13.september 2021.

    Če ima ceste v MOL čez država, zakaj se potem Jankovič hvali, kaj vse je obnovil? To je delo države, ne Jankoviča.