Gostilna zapira vrata: Niti za 1500 evrov nihče noče delati

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Gostišče Gaj, eden izmed največjih lokalov v Pomurju, je bil zaradi pomanjkanja delavcev te dni primoran zapreti svoja vrata.
Oglej si celoten članek

Po 27 letih delovanja se v Odrancih poslavlja gostišče z dolgoletno tradicijo, poroča sobotainfo.com. Razlog za zaprtje je pomanjkanje delovne sile.

Niti 1500 evrov neto plače ni dovolj

Kot je povedal direktor Daniel Kuzma, je glavni razlog za zapiranje gostišča pomanjkanje delovne sile. Kot je pojasnil, sta bila z očetom in lastnikom gostišča, Matijo Kuzma, prisiljena delati cele dneve: "Ponujali smo 1500 evrov neto plače, a delavcev vseeno ni bilo." Kot je dodal, ni preostalo druge rešitve.

xxx

Zaprto gostišče pritegnilo več ponudnikov

Kot je povedal Kuzma, ima gostišče kar nekaj ponudnikov za prevzem, a več o tem ni želel deliti. Vseeno pa upajo na čim hitrejšo prodajo objekta.

Kuzma je zaprtje gostišča razglasil za veliko škodo. Škoda pa ni zgolj v materialni obliki, ampak tudi sentimentalni, saj se gostišče ponaša z dolgoletno tradicijo, ki je je zdaj konec.

RTVS "Janšev" novinar izlil dušo in odgovoril kritikom Slovenija Milijonski minus: Direktor RTV prosi za denar, obenem pa kupuje umetnine

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 17:44 30. November 2022.

    Odkar je minimalka noben ne da več neglede na to da bi lahko dal.. MINIMALLA JE ZAKON ZA VSR DELODAJALCE... …

  • 09:35 30. November 2022.

    eno je OBLJUBIT, drugo je pa DAT. se spomnim pred desetletjem hotelov na naši obali, celo sezono nabito poln, jeseni …

  • 07:48 30. November 2022.

    Prvo je treba vprašati tega "šefa" koliko to znese na uro???? če je 160 del ur na mesec je to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.