"Gremo na ustavno sodišče!"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Koalicija "Za otroke gre!" je do včeraj zbrala 48.164 overjenih podpisov za vložitev zahteve za razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerji, je sporočil vodja koalicije Aleš Primc.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za notranje zadeve je glede na četrtkov sklep DZ, ki je zavrnil razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter zaustavil zbiranje podpisov za razpis, danes ustavilo evidentiranje podpore volivcev.

Upravne enote bodo v času, ko je zbiranje podpisov ustavljeno, podpise podpore vračale podpisniku skupaj s pisno obrazložitvijo. Podpore datirane pred zaustavitvijo zbiranja podpisov, pa  morajo upravne enote ustrezno hraniti, saj jo bodo evidentirali naknadno, če bo to potrebno treba.

Koalicija "Za otroke gre!" doslej zbranih podpisov ne bo vložila v državni zbor pač pa bodo v sedmih dneh sprožili ustavni spor.

"Pred ustavnim sodiščem bomo dokazovali, da je prepoved referenduma o noveli zakona protiustavna tako v postopkovnem kot vsebinskem smislu," pravi Aleš Primc
 
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 15:58 28. Marec 2015.

    Dragec tvoj komentar o ženšči je popolnoma pravilen.

  • 15:57 28. Marec 2015.

    Na sliki sta dva garača, ki živita od proračunskega denarja in se lepo igrata igrico "na otročje jima gre". Ženska …

  • 15:25 28. Marec 2015.

    Tud na stavnem sodišču bodo pogorel ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.