Slovenija
33 ogledov

"Gremo na ustavno sodišče!"

Za otroke gre Anže Petkovšek
Koalicija "Za otroke gre!" je do včeraj zbrala 48.164 overjenih podpisov za vložitev zahteve za razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerji, je sporočil vodja koalicije Aleš Primc.

Ministrstvo za notranje zadeve je glede na četrtkov sklep DZ, ki je zavrnil razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter zaustavil zbiranje podpisov za razpis, danes ustavilo evidentiranje podpore volivcev.

Upravne enote bodo v času, ko je zbiranje podpisov ustavljeno, podpise podpore vračale podpisniku skupaj s pisno obrazložitvijo. Podpore datirane pred zaustavitvijo zbiranja podpisov, pa  morajo upravne enote ustrezno hraniti, saj jo bodo evidentirali naknadno, če bo to potrebno treba.

Koalicija "Za otroke gre!" doslej zbranih podpisov ne bo vložila v državni zbor pač pa bodo v sedmih dneh sprožili ustavni spor.

"Pred ustavnim sodiščem bomo dokazovali, da je prepoved referenduma o noveli zakona protiustavna tako v postopkovnem kot vsebinskem smislu," pravi Aleš Primc
 
 
Komentarjev 16
  • Johan Spohan 15:58 28.marec 2015.

    Dragec tvoj komentar o ženšči je popolnoma pravilen.

  • Johan Spohan 15:57 28.marec 2015.

    Na sliki sta dva garača, ki živita od proračunskega denarja in se lepo igrata igrico "na otročje jima gre". Ženska se mora kazati okrog in vzbujati pozornost, ker v življenju ni še očitno naredila nič, da bi bilo vredno pozornosti. ...prikaži več. Moški pod marelo pa tudi ne ve kaj počet., le pozornost zbujati, če ne drugje z bebastim nastopanjem pred sodiščem. Parola obeh pa je : "lepo je srati za tuj denar".

  • erikkk 15:25 28.marec 2015.

    Tud na stavnem sodišču bodo pogorel ...