Grosuplje in Ig z novima linijama

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Z današnjim dnem je začela obratovati avtobusna linija 3G (Grosuplje - Železna cesta). S 1. septembrom pa začenja veljati zimski režim obratovanja medkrajevnega potniškega prometa.
Oglej si celoten članek

Z današnjim dnem se podaljšujeta avtobusni progi 3 in 19. Progi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) bosta tako vozili do Grosuplja in Iga, s čimer naj bi se zmanjšalo število tistih, ki se vsak dan z osebnim avtomobilom vozijo v prestolnico. Novost obenem prinaša bistveno cenejše vozovnice. Imetniki Urban bodo namreč za šolsko vozovnico odšteli 51 evrov, za splošno pa 60.

Linija 3G bo potekala tako od Bavarskega dvora do Bežigrada in naprej v središče mesta, iz Ljubljane pa gre preko Škofljice v Grosuplje (točen seznam že najdete na LPP-jevi spletni strani). Čas obratovanja linije bo v času delavnika med 4.30 in 23.40, pot v eno smer pa bo trajala približno 45 minut.

Linija 19I pa bo zdaj vozila do Iga, kar potnikom prinaša občutno pocenitev vozovnic: za splošno mesečno vozovnico bo treba odšteti 34 evrov, za šolsko pa 17. na LPP-jevi spletni strani pa je tudi že obvestilo, da da bo od 1. septembra dalje na avtobusnih linijah medkrajevnega potniškega prometa zimski režim obratovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.