Slovenija
24 ogledov

Grosuplje in Ig z novima linijama

Na LPP še vedno načrtujejo sklepanje pogodb z občinami, župani teh pa računajo, Saša Despot
Z današnjim dnem je začela obratovati avtobusna linija 3G (Grosuplje - Železna cesta). S 1. septembrom pa začenja veljati zimski režim obratovanja medkrajevnega potniškega prometa.

Z današnjim dnem se podaljšujeta avtobusni progi 3 in 19. Progi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) bosta tako vozili do Grosuplja in Iga, s čimer naj bi se zmanjšalo število tistih, ki se vsak dan z osebnim avtomobilom vozijo v prestolnico. Novost obenem prinaša bistveno cenejše vozovnice. Imetniki Urban bodo namreč za šolsko vozovnico odšteli 51 evrov, za splošno pa 60.

Linija 3G bo potekala tako od Bavarskega dvora do Bežigrada in naprej v središče mesta, iz Ljubljane pa gre preko Škofljice v Grosuplje (točen seznam že najdete na LPP-jevi spletni strani). Čas obratovanja linije bo v času delavnika med 4.30 in 23.40, pot v eno smer pa bo trajala približno 45 minut.

Linija 19I pa bo zdaj vozila do Iga, kar potnikom prinaša občutno pocenitev vozovnic: za splošno mesečno vozovnico bo treba odšteti 34 evrov, za šolsko pa 17. na LPP-jevi spletni strani pa je tudi že obvestilo, da da bo od 1. septembra dalje na avtobusnih linijah medkrajevnega potniškega prometa zimski režim obratovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.