Grožnje zdravniku Knaflju, policija na delu

Foto: Epa
Foto: Epa
Zdravnik Knafelj je grožnje prijavil policiji.
Oglej si celoten članek

Zdravnik Rihard Knafelj, član neformalne strokovne skupine strokovnjakov, ki je ocenjevala ponudbe ventilatorjev, je bil po nastopu v četrtkovi oddaji Tarča deležen groženj, ki jih je že prijavil policiji.

Zaradi varovanja osebnih podatkov na policiji podrobnosti groženj niso razkrili, so pa potrdili, da so prejeli prijavo groženj preko družbenih omrežij.

Ozadje

Kot je znano, v četrtkovi oddaji Tarča, že drugi, posvečeni nabavam varovalne in medicinske opreme za potrebe obvladovanja epidemije novega koronavirusa, je Knafelj med drugim pojasnil, da ventilator, ki ga je zavod za blagovne rezerve naročil pri podjetju Geneplanet, ni primeren za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi covida-19.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je zatrdil, da so ventilatorje tega podjetja že pred tem kupili tako v UKC Ljubljana kot v celjski bolnišnici. Na Knafljeve ugotovitve pa je minister odgovoril, da "stroka ni en zdravnik". Kot je poudaril minister, so te ventilatorje kupili, ker so bili v tistem trenutku na voljo, tudi če niso bili mercedesi, ampak golfi.

Po besedah Knaflja pa so enega izmed naročenih ventilatorjev v UKC Ljubljana prejeli in preizkusili na samo enem neproblematičnem bolniku, nato pa ga spravili v skladišče.

S tem, ko se je javno izpostavil, je Knafelj v javnosti požel veliko hvale, a tudi javne napade in grožnje, ki jih, kot rečeno, preiskuje policija.

Nove ugotovitve So za bolnike uporabljali manj primerne ventilatorje?

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal4.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 11:26 3. Maj 2020.

    Kaka beda od plcajov ! On je navaden civil, kateri nimajo pravice Policijskega varstva ! Ni pomembena oseba , katero …

  • 08:45 3. Maj 2020.

    VSI NA KOLO ZA ZDRAVO DRŽAVO .

  • ode
    07:10 3. Maj 2020.

    Izgleda, da se dohtar šopa, ali se je šopal, tudi s steroidi, ki vsebujejo rastni hormon, ki po dolgotranjem jemanju …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.