Slovenija
3490 ogledov

Grožnje zdravniku Knaflju, policija na delu

Koronavirus v Franciji Epa
Zdravnik Knafelj je grožnje prijavil policiji.

Zdravnik Rihard Knafelj, član neformalne strokovne skupine strokovnjakov, ki je ocenjevala ponudbe ventilatorjev, je bil po nastopu v četrtkovi oddaji Tarča deležen groženj, ki jih je že prijavil policiji.

Zaradi varovanja osebnih podatkov na policiji podrobnosti groženj niso razkrili, so pa potrdili, da so prejeli prijavo groženj preko družbenih omrežij.

Ozadje

Kot je znano, v četrtkovi oddaji Tarča, že drugi, posvečeni nabavam varovalne in medicinske opreme za potrebe obvladovanja epidemije novega koronavirusa, je Knafelj med drugim pojasnil, da ventilator, ki ga je zavod za blagovne rezerve naročil pri podjetju Geneplanet, ni primeren za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi covida-19.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je zatrdil, da so ventilatorje tega podjetja že pred tem kupili tako v UKC Ljubljana kot v celjski bolnišnici. Na Knafljeve ugotovitve pa je minister odgovoril, da "stroka ni en zdravnik". Kot je poudaril minister, so te ventilatorje kupili, ker so bili v tistem trenutku na voljo, tudi če niso bili mercedesi, ampak golfi.

Po besedah Knaflja pa so enega izmed naročenih ventilatorjev v UKC Ljubljana prejeli in preizkusili na samo enem neproblematičnem bolniku, nato pa ga spravili v skladišče.

S tem, ko se je javno izpostavil, je Knafelj v javnosti požel veliko hvale, a tudi javne napade in grožnje, ki jih, kot rečeno, preiskuje policija.

Koronavirus v Franciji Nove ugotovitve Slovenija So za bolnike uporabljali manj primerne ventilatorje?

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 19
 • kapibara1 11:26 03.maj 2020.

  Kaka beda od plcajov ! On je navaden civil, kateri nimajo pravice Policijskega varstva ! Ni pomembena oseba , katero bi se moralo po službeni dolžnosti varovati! Milijon ljudi dobijo grožnje na pram telo in življenje, pa jih , do ...prikaži več storjenega, napotijo na Varnostne službe !!.

 • Avatar Leon
  Leon 08:45 03.maj 2020.

  VSI NA KOLO ZA ZDRAVO DRŽAVO .

 • ode 07:10 03.maj 2020.

  Izgleda, da se dohtar šopa, ali se je šopal, tudi s steroidi, ki vsebujejo rastni hormon, ki po dolgotranjem jemanju povzročijo akromegalijo, to je povečanje ekstremitet. Najbolj opazno je povečanje spodnje čeljusti, nosu in čelnice.

Sorodne novice