Hilda Tovšak po petih letih na prostost

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Hildi Tovšak je komisija ministrstva za pravosodje odobrila pogojni izpust.
Oglej si celoten članek

Novico je za Radio Slovenija potrdil zagovornik Hilde Tovšak Dušan Tanko. Kot je dejal, je Tovšakova prestala več kot polovico dosojene osemletne zaporne kazni in zaprosila za pogojni izpust.  "Komisija za pogojni izpust ministrstva za pravosodje je po dolgem in temeljitem premisleku ter zbranih podatkih na koncu odločila, da ni več razlogov za prestajanje zaporne kazni. Konec tedna bo potekel rok za njen izpust, sicer pa je Tovšakova trenutno doma," je za STA dejal Tanko.

Tovšakova je zapor zapustila že pred dvema tednoma, je za 24ur.com povedal Tanko, saj gre za milejši režim. Že nekaj časa je namreč bivala v odprtem režimu z izhodi na prostost ob koncih tedna. 

Po besedah njenega odvetnika je Tovšakova poravnala vse obveznosti v zvezi z dosojenimi kaznimi, vključno s finančnimi obveznostmi. 

Slovenija Tovšakova priznala krivdo, Senica ne

Proti Tovšakovi sicer teče še nekaj sodnih postopkov, za katere Tanko zagotavlja, da se jih bo udeleževala.

Spomnimo, Hilda Tovšak je bila pred petimi leti spoznana za krivo dajanaj daril pri gradnji letališkega stolpa na letališču Brnik, zaradi goljufije z evropskimi sredstvi v zadevi Rimske terme in Betnava, zaradi dajanja nedovoljenih daril pri iskanju delavcev za Termoelektrarno Šoštanj in tudi zaradi oškodovanja Vegradovih upnikov.

Še pol leta Tovšakovi še pol leta jetniške hrane

Obsojena je bila na enotno osemletno zaporno kazen. V zapor na Ig so jo prepeljali sredi julija 2013. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 12:50 25. September 2018.

    Naša pokvarjena država res nima obraza.Dajo ti vedet,kradi in golfaj in mi ti pomagamo. Enga reveža ki ne plača položnice, …

  • 12:05 25. September 2018.

    Ja. Za vse je boga placala. Boga je bilo misljeno cinicno. !! Od dneva ko je prevzela vodsto, bi ji …

  • 21:25 24. September 2018.

    Slovenija je pravna sramota. Nekaj primerov je izvedla. Ni pa zmogla hrbtenice, za bavcarja, zidarja, jankovica, janse, zemljarica in mnogih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.