Slovenija
4006 ogledov

Hilda Tovšak po petih letih na prostost

Hilda Tovšak Gregor Katič
Hildi Tovšak je komisija ministrstva za pravosodje odobrila pogojni izpust.

Novico je za Radio Slovenija potrdil zagovornik Hilde Tovšak Dušan Tanko. Kot je dejal, je Tovšakova prestala več kot polovico dosojene osemletne zaporne kazni in zaprosila za pogojni izpust.  "Komisija za pogojni izpust ministrstva za pravosodje je po dolgem in temeljitem premisleku ter zbranih podatkih na koncu odločila, da ni več razlogov za prestajanje zaporne kazni. Konec tedna bo potekel rok za njen izpust, sicer pa je Tovšakova trenutno doma," je za STA dejal Tanko.

Tovšakova je zapor zapustila že pred dvema tednoma, je za 24ur.com povedal Tanko, saj gre za milejši režim. Že nekaj časa je namreč bivala v odprtem režimu z izhodi na prostost ob koncih tedna. 

Po besedah njenega odvetnika je Tovšakova poravnala vse obveznosti v zvezi z dosojenimi kaznimi, vključno s finančnimi obveznostmi. 

Hilda Tovšak Slovenija Tovšakova priznala krivdo, Senica ne

Proti Tovšakovi sicer teče še nekaj sodnih postopkov, za katere Tanko zagotavlja, da se jih bo udeleževala.

Spomnimo, Hilda Tovšak je bila pred petimi leti spoznana za krivo dajanaj daril pri gradnji letališkega stolpa na letališču Brnik, zaradi goljufije z evropskimi sredstvi v zadevi Rimske terme in Betnava, zaradi dajanja nedovoljenih daril pri iskanju delavcev za Termoelektrarno Šoštanj in tudi zaradi oškodovanja Vegradovih upnikov.

slovenija 21.03.13. hilda tovsak, privedba na sodisce, foto: zurnal24 Še pol leta Slovenija Tovšakovi še pol leta jetniške hrane

Obsojena je bila na enotno osemletno zaporno kazen. V zapor na Ig so jo prepeljali sredi julija 2013. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:50 25.september 2018.

    Naša pokvarjena država res nima obraza.Dajo ti vedet,kradi in golfaj in mi ti pomagamo. Enga reveža ki ne plača položnice, pa v rito nabijate.

  • ratko43 12:05 25.september 2018.

    Ja. Za vse je boga placala. Boga je bilo misljeno cinicno. !! Od dneva ko je prevzela vodsto, bi ji jaz odvzel vso premozenje, ki ga je ustvarila. Za bogega delavca iz bosne,ki se je smrto ponesrecil in so sodelavci ...prikaži več zbrali denar za druzino in ga je seveda UBOGA hildica prav tako pokradla, bi jo pa obsodil na 50 let. Ce ne placas maloh obveznosti, dolga kot so telefoni, ti prav tako grozijo z 4 leti zapora. Zdaj pa se vprasajmo, komu je sodstvo naklonjeno. Barabam, iskoricevarcem,politiki.!!!!!

  • jakec1575 21:25 24.september 2018.

    Slovenija je pravna sramota. Nekaj primerov je izvedla. Ni pa zmogla hrbtenice, za bavcarja, zidarja, jankovica, janse, zemljarica in mnogih drugih. se vedno slovenijo obvladuje globoka država. le da to niso vec komunisti ampak kapitalisti za lasten zep. imajo enotno ...prikaži več barvo. barvo ukradenega denarja.

Sorodne novice