Slovenija
52 ogledov

Hilda Tovšak bi bila šivilja

Hilda Tovšak Žurnal24 main
Gradbena baronica. Ločena je od zunanjega sveta, dela pa nima nobenega.

“Nimam te informacije, a to me res ne bi čudilo. Se bom pa vsekakor pozanimal, ravno danes popoldne grem k njej,” je včeraj na naše vprašanje odgovoril Boris Kanduti, odvetnik Hilde Tovšak, ki je v preiskovalnem zaporu. Zanimalo nas je, zakaj sodišča ni zaprosil za dovoljenje za delo svoje 
varovanke.

Po naših neuradnih informacijah je namreč Tovšakova v zaporu zaposlene prosila, naj ji dajo kaj delati, “tudi če bi šivala, samo da bi imela kaj početi in bi ji minil čas”.

Dovoliti mora sodišče

“Razen sprehoda uro ali dve na dan v priporu res nima kaj početi. Tovšakova, kot sem seznanjen, sicer lahko gleda skupno televizijo, računalnika nima, prav tako ne sme imeti telefona. Ima sicer odrejeno določeno število telefonskih pogovorov s telefonom zapora, a ti pogovori so vsi v celoti snemani,” je dodal odvetnik Kanduti. Tudi sam mora, ko jo obišče, pred tem zaposlenim v zaporu predati svoj telefon.

Kot so nam povedali na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, imajo tudi priprti dejansko pravico do dela, a jim mora to odobriti sodišče. Tovšakovi je bil 30-dnevni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti odrejen v začetku marca, nato pa podaljšan za 60 dni; izteče se ji 27. maja. Tako je na predlog specializiranega državnega tožilstva odločilo mariborsko sodišče.

Komentarjev 7
  • saramara 16:40 23.april 2013.

    Njeni delavci so delali mesce in mesce brez vsakrsnega placila, ziveli v takih razmerah, ki bi jih lahko primerjali s suznjelastniskim odnosom ... in ona se pritozuje, ker nima kaj delat????? Nic naj ne dela, naj raje ta cas aktivno ...prikaži več izkoristi za razmislek kaj je naredila!!!! Da je unicila zivljenja na tisoce ljudem, ne samo delavcem, tudi njihovim druzinam!!!!

  • ac-dc 14:38 09.april 2013.

    Saj je že kvačkala in zakvačkala kar je imela.

  • dragec 14:10 09.april 2013.

    kako je bila naivna in neumna, spizdila bi na bahame in uživala.