''Imamo sekretarje strank, ki so pred policisti bežali v parlament, pa ...."

Foto: Saša Despot Aleš Hojs
"Odstop državnega sekretarja sem sprejel, po tem, ko sem dobil zagotovilo, da ni šlo za nikakršne zasede, ki jih poznamo iz primera nekdanjega ministra Koprivnikarja," je povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.
Oglej si celoten članek

Spomnimo, tedanjemu ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju so policisti postavili zasedo, z namenom, da bi ga ujeli med vožnjo pod vplivom alkohola. Koprivnikar takrat ni vozil pijan. 

Hojs ocenjuje, da dodatno preverjanje dela policije ni potrebno: "Verjamem, da so delo opravili profesionalno. Ne morem pa mimo dejstva, da imamo v politiki sekretarje strank, ki so pred policisti bežali v parlament, pa se jim ni nič zgodilo. Imamo župane, ki so vožnjo pod vplivom alkohola priznali po slabem mesecu, pa so že vedno na položajih. Sam postavljam nove standarde, nočem soditi drugih, ampak odgovarjati je treba za svoja dejanja, zato sem odstop državnega sekretarja Breznika sprejel."

Hojs je namigoval na sekretarja v stranki Alenke Bratušek Jerneja Pavliča, ki naj bi med vožnjo storil prometni prekršek, zato ga je policist želel ustaviti. A Pavlič je nato zapeljal na ograjeno parkirišče in se izmuznil v stavbo Državnega zbora. 

Prehiter in pijan Ministrova desna roka pijan za volanom službenega avta

Foto: Saša Despot Franc Breznik

Boris Koprivnikar Sta policista Koprivnikarju postavila zasedo? Odpovedi policistom Zaradi zasede Koprivnikarju bodo iz službe vrgli sedem policistov, tudi šefa sindikata

Novega državnega sekretarja še ni

"Ni mogoče, da bi ga našel tako hitro," je na vprašanje ali še ima naslednika za Franca Breznika, odgovoril Hojs.

"Zakaj je trajalo tako dolgo, da sem bil obveščen? V zadnjih tednih delamo tudi po 18 ur na dan. Gospod Breznik mi je dejal, da mi je želel to peripetijo razložil na jutrišnjem kolegiju. Čudim se, da so policisti to prej povedali novinarjem, kot meni. Očitno imajo nekateri policisti raje novinarje kot svoje vodstvo," je sklenil Hojs. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 08:07 17. April 2020.

    Breznik je šel po BANANE ? Sedaj je jasno ,da se ga je napil kot OPICA .

  • 21:37 16. April 2020.

    Se pravi, če bi minister Hojs ugotovil, da je bila zaseda postavljena namenoma, bi mu dejanje odpustil? Policisti imajo raje …

  • 16:44 16. April 2020.

    Imamo tudi ministre vojne dobičkarje .....osebno in v družinskem krogu....g Hojs .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.