Slovenija
3812 ogledov

''Imamo sekretarje strank, ki so pred policisti bežali v parlament, pa ...."

Aleš Hojs Saša Despot
"Odstop državnega sekretarja sem sprejel, po tem, ko sem dobil zagotovilo, da ni šlo za nikakršne zasede, ki jih poznamo iz primera nekdanjega ministra Koprivnikarja," je povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Spomnimo, tedanjemu ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju so policisti postavili zasedo, z namenom, da bi ga ujeli med vožnjo pod vplivom alkohola. Koprivnikar takrat ni vozil pijan. 

Hojs ocenjuje, da dodatno preverjanje dela policije ni potrebno: "Verjamem, da so delo opravili profesionalno. Ne morem pa mimo dejstva, da imamo v politiki sekretarje strank, ki so pred policisti bežali v parlament, pa se jim ni nič zgodilo. Imamo župane, ki so vožnjo pod vplivom alkohola priznali po slabem mesecu, pa so že vedno na položajih. Sam postavljam nove standarde, nočem soditi drugih, ampak odgovarjati je treba za svoja dejanja, zato sem odstop državnega sekretarja Breznika sprejel."

Hojs je namigoval na sekretarja v stranki Alenke Bratušek Jerneja Pavliča, ki naj bi med vožnjo storil prometni prekršek, zato ga je policist želel ustaviti. A Pavlič je nato zapeljal na ograjeno parkirišče in se izmuznil v stavbo Državnega zbora. 

Alkotest Prehiter in pijan Slovenija Ministrova desna roka pijan za volanom službenega avta

Franc Breznik | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Boris Koprivnikar Boris Koprivnikar Slovenija Sta policista Koprivnikarju postavila zasedo? Zoran Petrovič Odpovedi policistom Slovenija Zaradi zasede Koprivnikarju bodo iz službe vrgli sedem policistov, tudi šefa sindikata

Novega državnega sekretarja še ni

"Ni mogoče, da bi ga našel tako hitro," je na vprašanje ali še ima naslednika za Franca Breznika, odgovoril Hojs.

"Zakaj je trajalo tako dolgo, da sem bil obveščen? V zadnjih tednih delamo tudi po 18 ur na dan. Gospod Breznik mi je dejal, da mi je želel to peripetijo razložil na jutrišnjem kolegiju. Čudim se, da so policisti to prej povedali novinarjem, kot meni. Očitno imajo nekateri policisti raje novinarje kot svoje vodstvo," je sklenil Hojs. 

Komentarjev 23
  • Avatar Leon
    Leon 08:07 17.april 2020.

    Breznik je šel po BANANE ? Sedaj je jasno ,da se ga je napil kot OPICA .

  • LetherHossen 21:37 16.april 2020.

    Se pravi, če bi minister Hojs ugotovil, da je bila zaseda postavljena namenoma, bi mu dejanje odpustil? Policisti imajo raje novinarje? Mogoče pa imajo ti policisti hrbtenico? V glavnem izjavi, ki si jih minister ne bi smel privoščiti.

  • Avatar Leon
    Leon 16:44 16.april 2020.

    Imamo tudi ministre vojne dobičkarje .....osebno in v družinskem krogu....g Hojs .