Slovenija
78 ogledov

Zaradi zasede Koprivnikarju bodo iz službe vrgli sedem policistov, tudi šefa sindikata

Zoran Petrovič Osebni arhiv
Ker so pripravili zasedo za ministra Koprivnikarja, bo sedem policistov ostalo brez službe.

Izredne odpovedi bosta dobila policista, ki sta ga ustavila in pet sindikalistov, ki so se o tem dogovarjali v zaprti skupini na Facebooku, tudi šef Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, poroča Večer. 

Petrovič je pojasnil, da odpoved še ni izrečena, so pa začeli postopek izredne odpovedi, v katerem ima delavec tudi pravico do zagovora. Petrovič je napovedal, da bodo v postopku uporabili vsa pravna sredstva. Poskušali smo dobiti njegov dobiti komentar, ali meni, da lahko izredna odpoved zdrži na sodišču, a se na naš klic ni odzval. 

Na Facebooku je sicer napovedal, da se bodo v Novi Gorici danes udeležili prve obravnave v disciplinskem postopku zaradi izvajanja zakonite stavke v policiji. 

Cerar: "Upam, da bo to en dober zgled"

Direktor Policije Marjan Fank bo disciplinske postopke pojasnil na novinarski konferenci ob 14. uri, ob obisku v Mariboru pa je dejal, da je del postopka že zaključen, ni pa še celovit, saj vsi ukrepi še niso izvedeni ter da "dosedanji rezultati, ki so bili predstavljeni v tem tednu, preprosto narekujejo odločitev, kot je bila sprejeta v teh dneh".

Predsednik vlade Miro Cerar pa je dejal, da se je očitno v postopku izkazalo, da je ta skupina policistov storila nezakonita ravnanja, zato je po njegovem prav, da je prišlo do ukrepov. "Nedopustno je, da bi seveda dopustili, da nosilci tako pomembnih nalog, torej policisti, na ta način kršijo zakon. Upam, da je to en dober zgled, da se to v prihodnje ne bo več dogajalo," je povedal in dodal, da policija na splošno zelo dobro deluje, kar se je po njegovem še posebej izkazalo tudi v migrantski krizi.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Oroševič je dejal, da morajo javni uslužbenci odgovarjati, če storijo kaznivo dejanje, ali je bilo to storjeno, pa bo pokazal čas.

V zraku tudi kazenske ovadbe

Specializirano državno tožilstvo sicer preiskuje, ali je šlo v zadevi tudi za kaznivo dejanje zlorabe urednega položaja, tako da lahko sodelujoče policiste doleti tudi kazenska ovadba.  

Policisti lovili Koprivnikarja | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Pričakovali so, da bo minister za volanom pijan

Ministra so ustavili 29. novembra lani, po koncertu v klubu, pričakovali so, da ga bodo dobili pijanega za volanom. Alkotest sicer ni pokazal 0,0, a je bil minister pod zakonsko mejo dovoljenega alkohola v krvi. 
 
Koprivnikar je sicer posumil, da so ga čakali, a tega takrat v postopku ni bilo mogoče dokazati, pred dobrim tednom pa je neznanec pod psevdonimom Jezni policist poslal fotografije pogovora s Facebooka, ki dokazujejo, da so se o tem, da bodo ministra ustavili, dogovarjali, Petrovič pa je objavil fotografijo Koprivnikarjevega avtomobila. 
 

Policisti lovili Koprivnikarja | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Delo poroča, da naj bi anonimko spisal starejši uslužbenec ministrstva za notranje zadeve, ki naj bi imel pisano na Litostrojski 54, predsednik drugega policijskega sindikata Radivoj Uroševič pa je ob tem dejal, da bo ob koncu preiskave marsikomu narodno.  

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 69
  • dragec 20:56 09.marec 2016.

    Kreten, ti meni groziš????

  • Hi5 16:24 09.marec 2016.

    Točno. Nešteto je policijskih zabav in njihovih praznovanj, kjer njihovi dežurni kolegi vedo, da bodo njihovi kolegi krepko pogledali v kozarec, pa se nikoli, ampak nikoli ne zgodi, da bi nastavili zasedo. Če bi le bili tako zelo dosledni, kot ...prikaži več so dosledni pri lovljenju navadnih državljanov in tega ministra tudi v svojih vrstah. Ampak žal nimamo vsi značk in nalepk na avtomobilih, kjer se potem samo maha z lopatko na način "hvala, lahko noč".

  • Hi5 16:16 09.marec 2016.

    Vemo da so takšne in drugačne igrice že dolgo praksa policistov po Sloveniji. Je pa sedaj idealen čas, da se takšnim bedarijem in prepucavanjem policistov naredi konec. Če si policist še ne pomeni, da lahko delaš kar te je volja. ...prikaži več Pa ne glede za koga gre.