Hojs predstavil tri spremembe glede omejitve gibanja

Vlada je pravkar sprejela spremembe odloka o omejitvi gibanja in zbiranja ljudi.
Oglej si celoten članek

"Ob današnjih predstavitvah sprememb mi je malce nerodno," je današnjo tiskovno konferenco začel minister za notranje zadeve Aleš Hojs. "Na mizo sem s strani pravne službe dobil, kaj je treba v odlokih spremeniti. Vprašal sem se, ali v Sloveniji še obstaja zdrava pamet."

Zdravje Za covid bolnike na intenzivi zmanjkuje zdravil Slovenija Beovićeva: Če to ni vrhunec, bo treba poseči po še bolj radikalnem posegu

Odlok o začasni omejitvi gibanja in zbiranja ljudi po besedah Hojsa ostaja enak, v njem so zapisane le tri spremembe. 

(1) Družinski člani

"Najprej sprememba, na katero nas je opozoril Varuh človekovih pravic," je dejal Hojs. "Dikcija v besedilu, ki govori o družinskih članih, je bila neustrezna. Potrebno je zapisati samo otrok. Upam, da ne bomo deležni vprašanj, ali je lahko otrok tudi nezakonski ali posvojenec."

(2) Prihod in odhod z dela

Druga sprememba se nanaša na izjemo, ki govori o prehajanju meje zaradi službenih razlogov. "Zapisano je bilo, da izjema velja za odhod na delo, ne pa posebej tudi za odhod domov," je povedal Hojs. "Povsem razumljivo, a očitno za nekatere ne. Postavilo se je vprašanje, ali, če lahko odidem na delo, iz dela tudi odidem. Sedaj je jasno, da lahko odidete na delo in se od tam vrnete."

(3) Izjave ni treba podpisati vsak dan posebej

Tretja sprememba se nanaša na to, da vam v primeru, ko izjemo prihoda in odhoda v službo uporabljate vsak dan, ni potrebno vsakodnevno izpisati nove izjave. "Meni se je to zdelo razumljivo, a zdaj je to posebej zapisano," je dejal Hojs. "Mogoče je smešno, a očitno živimo v državi, kjer mora biti zapisano vse."

Covid-19 Omejitev na občine: To so izjeme in dokazila, ki jih potrebujete Slovenija Od danes v sosednjo občino le v teh primerih

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 10:34 7. November 2020.

    Njemu in FIRERJU bi omejil gibanje na obmocje spalnice brez neta

  • 15:17 6. November 2020.

    Čemu se čudite ? Spomnite se zgodb od kultnega Štera.. kaj vse so ga spraševali 6 za isto mizo.. za …

  • 14:46 6. November 2020.

    Hojs kupi si pištolo nato se z granitno kocko poči po glavi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.