Homofobičen napad v gejevskem klubu v Ljubljani

Foto: ŠKUC Magnus Tiffany
Razbijali, ozmerjali in grozili: "Kje ste p..., pridite ven, pedri!"
Oglej si celoten članek

Danes zjutraj je skupina nasilnežev po zaprtju gejevskega kluba Tiffany na Metelkovi v Ljubljani ob šesti uri napadla lokal, so sporočili iz ŠKUC Magnus, kjer prosijo za pomoč morebitne očividce.

Napadalci so se razbežali

Po njihovem poročanju so napadalci razbili vhodna vrata stavbe Lovci, kjer se nehajata LGBT kluba Tiffany in Monokel in vdrli v klub. Osebje kluba je bilo v času napada še v lokalu, zato so se pred nasilneži zatekli v notranje prostore in zabarakadirali vrata. Napadalci so hoteli priti tudi do njih, razbijali po hodniku in vratih, jih ozmerjali in jim grozili: "Kje ste pičke, pridite ven, pedri!".

Poškodovali so hodnike stavbe in razbili okna, ogorčeno osebje pa je pretreseno. Ko so policisti prišli na kraj napada, so se napadalci razbežali.

"V društvu ŠKUC, sekciji Magnus in LL nasilni dogodek odločno obsojamo in pozivamo pristojne organe, da ukrepajo proti nasilnežem v skladu z zakonom," še sporočajo. Dodajajo, da so zelo zaskrbljeni, ker s homofobijo motivirano nasilje in kazniva dejanja naraščajo: "Samo v zadnjem mesecu smo bili priča dvema nasilnima napadoma na LDBT osebe v Sloveniji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:00 3. November 2019.

    LGBT / propaganda ( že dolgo niso bili slišni pa pride zelo prav tak incident????) Auu dobijo svoj semafor

  • 09:33 3. November 2019.

    Ne vem, zakaj se morajo toliko izpostavljat in poudarjat svojo usmerjenost, če se pa imajo za normalne?? Tole razbijanje pa …

  • 02:10 3. November 2019.

    Osebno nimam pomislekov proti istospolno usmerjenim ljudem, ni mi pa jasno, zakaj je potrebno, z paradami ponosa recimo, vesoljnemu svetu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.