Slovenija > Črna kronika
5414 ogledov

Homofobičen napad v gejevskem klubu v Ljubljani

Tiffany ŠKUC Magnus
Razbijali, ozmerjali in grozili: "Kje ste p..., pridite ven, pedri!"

Danes zjutraj je skupina nasilnežev po zaprtju gejevskega kluba Tiffany na Metelkovi v Ljubljani ob šesti uri napadla lokal, so sporočili iz ŠKUC Magnus, kjer prosijo za pomoč morebitne očividce.

Napadalci so se razbežali

Po njihovem poročanju so napadalci razbili vhodna vrata stavbe Lovci, kjer se nehajata LGBT kluba Tiffany in Monokel in vdrli v klub. Osebje kluba je bilo v času napada še v lokalu, zato so se pred nasilneži zatekli v notranje prostore in zabarakadirali vrata. Napadalci so hoteli priti tudi do njih, razbijali po hodniku in vratih, jih ozmerjali in jim grozili: "Kje ste pičke, pridite ven, pedri!".

Poškodovali so hodnike stavbe in razbili okna, ogorčeno osebje pa je pretreseno. Ko so policisti prišli na kraj napada, so se napadalci razbežali.

"V društvu ŠKUC, sekciji Magnus in LL nasilni dogodek odločno obsojamo in pozivamo pristojne organe, da ukrepajo proti nasilnežem v skladu z zakonom," še sporočajo. Dodajajo, da so zelo zaskrbljeni, ker s homofobijo motivirano nasilje in kazniva dejanja naraščajo: "Samo v zadnjem mesecu smo bili priča dvema nasilnima napadoma na LDBT osebe v Sloveniji."

Komentarjev 6
 • e0971c1f9a317a3f36ab638a19c501780199c710 17:00 03.november 2019.

  LGBT / propaganda ( že dolgo niso bili slišni pa pride zelo prav tak incident????) Auu dobijo svoj semafor

 • munja 09:33 03.november 2019.

  Ne vem, zakaj se morajo toliko izpostavljat in poudarjat svojo usmerjenost, če se pa imajo za normalne?? Tole razbijanje pa so lahko uprizorili tudi sami. Malo je vse skupaj čudno, zakaj bi nekdo prišel razbijat ob 6. uri zjutraj, če ...prikaži veče je bilo že zaprto.

 • Avatar Žare Dolenc
  zare 02:10 03.november 2019.

  Osebno nimam pomislekov proti istospolno usmerjenim ljudem, ni mi pa jasno, zakaj je potrebno, z paradami ponosa recimo, vesoljnemu svetu oznanjat : " Jaz sem pa gej, lezbijka etc", če pa se tem ni nič narobe. Jaz in večina ljudi ...prikaži več ne prirejamo nobenih shodov, da pokažemo spolno usmerjenost.