Iška: medved se še kar potepa

Foto: D. H. Medved v Iški Foto: D. H. Medved v Iški
Medved, na katerega opozarjajo prebivalci Iške, se še naprej veselo klati. Ujeli smo ga, ko se je pred avtomobilom sprehodil čez cesto in se posvetil bližnjemu smetnjaku. Medveda sicer čaka odstrel.
Oglej si celoten članek

Danes smo se lahko v bližini Iške na lastne oči prepričali o medvedu, čez katerega se zadnje dni pritožujejo domačini. Nanj smo naleteli sredi ceste ob potoku Iška, kjer je prečkal cesto in se posvetil bližnjemu smetnjaku.

"Za medveda je bila sprejeta odločba o odstrelu," nam je povedal Marko Jozonovič iz Zavoda za Gozdove. Da bo medved odstreljen, so odločili na agenciji za okolje, saj se medved že dva do tri mesece zadržuje v bližini naselja in se ne boji ljudi. "Na račun tega odstrela bo odstreljen medved manj v naravnem okolju," opozarja Jozonovič.

Foto: Bralec Medved v Iški "Mar mora zver raniti otroka, da bo kdo ukrepal?" so se, kot smo pisali prešnji teden, o očitno že povsem "udomačenem" medvedu spraševali domačini v Iški. Po pripovedovanju domačinov gre za okoli 90 kilogramov težkega, dve ali tri leta starega medveda.

Bralec nam je v nedeljo poslal fotografijo medveda, ki je le nekaj metrov od hiše brskal po smetnjakih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 14:54 21. Junij 2012.

    Medvedi so se v zemeljski zgodovini pojavili sredi miocena in tako naseljujejo zemeljsko površje okoli 20 milijonov let. Razvojno so …

  • 14:47 21. Junij 2012.

    dd1307 taki kot si ti se imajo za višek stvarnosti, potem nam Bog pomagaj. Vasi so obnovljene in ni več …

  • 15:19 6. Junij 2012.

    Še zmeraj bolje,da medo pobira iz smetnjakov,kot pa podgane,kar je opazno pri nas,odkar so smetnjaki za biološke odpadke!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.