“Izčrpavajo javna podjetja”

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nadzorni odbor. Zahteva nadzor nad Mesarskim mostom in garažo Kongresni trg, Šircelj še nad Stožicami.
Oglej si celoten članek

“Že ves čas opozarjamo, da se s projekti, kot je Mesarski most, izčrpava javna podjetja. Kakšne razloge je imela Energetika, da je investirala v ta most?” se je na včerajšnji seji mestnega sveta spraševala Mojca Kucler Dolinar (NSi), ki odgovorov ni dobila. Energetika je sicer zanj plačala 3,5 milijona evrov.

Tudi nadzorni odbor (NO), ki ga vodi Franc Slak (NSi), je v svojem poročilu predlagal, naj se opravi notranjo revizijo projektov Mesarski most in garažna hiša Kongresni trg. Poleg tega je Andrej Šircelj, član NO, v ločenem mnenju predlagal, naj računsko sodišče pregleda projekt Stožice.

“Nadzorni odbor je bil pri vseh točkah enoten, le gospod Šircelj iz SDS, je imel ločeno mnenje. Očitno ne ve, da je računsko sodišče Stožice že pregledalo,” se je odzval ljubljanski župan Zoran Janković. Poleg tega je Slak Jankovića opozoril na zadolževanje, ki bi po njegovem mnenju lahko preseglo zakonsko mejo. MOL je zadolžena za 132 milijonov evrov, do konca leta pa se bo zadolžila za dodatnih 12 milijonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.