Slovenija
31 ogledov

“Izčrpavajo javna podjetja”

Mesarski most bo povezoval ljubljansko tržnico in Petkovškovo nabrežje. (Foto: A Žurnal24 main
Nadzorni odbor. Zahteva nadzor nad Mesarskim mostom in garažo Kongresni trg, Šircelj še nad Stožicami.

“Že ves čas opozarjamo, da se s projekti, kot je Mesarski most, izčrpava javna podjetja. Kakšne razloge je imela Energetika, da je investirala v ta most?” se je na včerajšnji seji mestnega sveta spraševala Mojca Kucler Dolinar (NSi), ki odgovorov ni dobila. Energetika je sicer zanj plačala 3,5 milijona evrov.

Tudi nadzorni odbor (NO), ki ga vodi Franc Slak (NSi), je v svojem poročilu predlagal, naj se opravi notranjo revizijo projektov Mesarski most in garažna hiša Kongresni trg. Poleg tega je Andrej Šircelj, član NO, v ločenem mnenju predlagal, naj računsko sodišče pregleda projekt Stožice.

“Nadzorni odbor je bil pri vseh točkah enoten, le gospod Šircelj iz SDS, je imel ločeno mnenje. Očitno ne ve, da je računsko sodišče Stožice že pregledalo,” se je odzval ljubljanski župan Zoran Janković. Poleg tega je Slak Jankovića opozoril na zadolževanje, ki bi po njegovem mnenju lahko preseglo zakonsko mejo. MOL je zadolžena za 132 milijonov evrov, do konca leta pa se bo zadolžila za dodatnih 12 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.