Slovenija
17 ogledov

Neporavnan milijon evrov

Kljub težavam bo steklo na mostu ostalo, pred poledico pa ga bodo varovali s pos Žurnal24 main
Mesarski most. MOL in SCT še brez dogovora o penalih.

Mestna občina Ljubljana (MOL) in Energetika Ljubljana, investitorici Mesarskega mostu, naj bi letos zanj plačali še skoraj pol milijona evrov. Župan Zoran Janković je sicer od odprtju napovedoval, da penalov za dvomesečno zamudo pri gradnji od SCT ne bo treba iztožiti, saj gradnje še niso plačali v celoti. Zaradi zamude se je je namreč nabralo za okoli milijon evrov.

“V ta namen smo izvajalcu že dvakrat izdali račun, ki pa ga zavrača z utemeljitvijo, da je v osnovi napačen, saj ne upošteva dejanske vrednosti opravljenih pogodbenih del oziroma ne upošteva zneska manj del, predvsem pa ni usklajen z dogovorom med naročnikom in izvajalcem,” pravijo na MOL.

Dogovor, ki še ni podpisan, so sicer pripravili konec novembra, sredstva za plačilo pa so v proračun vnesli septembra lani. Če bo dogovor podpisan, na MOL pravijo, da denarja ne bodo porabili v celoti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.