Izglasovali prodajo 15 podjetij

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
DZ je danes na izredni seji s 46 glasovi za in 20 proti dal soglasje k prodaji deležev države in državnih družb v 15 podjetjih.
Oglej si celoten članek

Na seznamu so deleži v Adrii Airways, Aeru, Elanu, Fotoni in Heliosu, za katere se je postopek prodaje že začel, a je potrebno soglasje DZ, ter v Aerodromu Ljubljana, Adrii Airways Tehnika, Novi Kreditni banki Maribor, Telekomu Slovenije, Cinkarni Celje, Gospodarskem razstavišču, Palomi, Terme Olimia Bazenih, Uniorju in Žitu.

Minister za finance Uroš Čufer je dejal, da je prvi paket privatizacije kamenček v mozaiku celotne ekonomske politike. Po njegovem mnenju je Slovenija v zadnjem času nekredibilna na področju privatizacije, saj se je večkrat lotila postopkov, redko pa jih zaključila.

Napovedal je, da bodo postopke prodaje vodili transparentno in profesionalno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:21 22. Junij 2013.

    Petdeset let se je sistematično narod iz južnih republik naseljeval v Slovenijo. V Ljubljani jih živi 30% teh ljudi z …

  • 22:31 21. Junij 2013.

    No tukaj pa podpišem tvoj komentar :-)

  • 22:30 21. Junij 2013.

    Zelo preprosto: ker smo sami slab lastnik! Ne znamo! Nočemo! Krademo - enako ali še bolj kot največja balkanska mafija!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.