Slovenija
24 ogledov

Izglasovali prodajo 15 podjetij

slovenija 20.03.13, Alenka Bratusek, mandatarka, poslanci, drzavni zbor, izredna Anže Petkovšek
DZ je danes na izredni seji s 46 glasovi za in 20 proti dal soglasje k prodaji deležev države in državnih družb v 15 podjetjih.

Na seznamu so deleži v Adrii Airways, Aeru, Elanu, Fotoni in Heliosu, za katere se je postopek prodaje že začel, a je potrebno soglasje DZ, ter v Aerodromu Ljubljana, Adrii Airways Tehnika, Novi Kreditni banki Maribor, Telekomu Slovenije, Cinkarni Celje, Gospodarskem razstavišču, Palomi, Terme Olimia Bazenih, Uniorju in Žitu.

Minister za finance Uroš Čufer je dejal, da je prvi paket privatizacije kamenček v mozaiku celotne ekonomske politike. Po njegovem mnenju je Slovenija v zadnjem času nekredibilna na področju privatizacije, saj se je večkrat lotila postopkov, redko pa jih zaključila.

Napovedal je, da bodo postopke prodaje vodili transparentno in profesionalno.

Komentarjev 5
  • mirko 08:21 22.junij 2013.

    Petdeset let se je sistematično narod iz južnih republik naseljeval v Slovenijo. V Ljubljani jih živi 30% teh ljudi z južno mentaliteto, razmišljanjem in obnašanjem. Mnogi od njih zasedajo visoka in najvišja delovna mesta v gospodarstvu, sodstvu in javni upravi. ...prikaži več. Ali si še nekateri vedno delate utvare, da slovenija ni balkanska država po mentaliteti ?! Tudi pristni slovenci so se nalezli balkanskega razmišljanja, po vzorcu: Malo radi malo kradi in pošteno živi, ali Jebi ga !

  • Oxxo 22:31 21.junij 2013.

    No tukaj pa podpišem tvoj komentar :-)

  • Oxxo 22:30 21.junij 2013.

    Zelo preprosto: ker smo sami slab lastnik! Ne znamo! Nočemo! Krademo - enako ali še bolj kot največja balkanska mafija!