"Izjemno zahteven primer"

Foto: Žurnal24 Predsednica zbornice Gordana Kalan Živčec za zdaj ne namerava odločati o licenci
Nekrep. Na zdravniški zbornici se še vedno odločajo o licenci Kaničeve.
Oglej si celoten članek

Licenca. Zagovarjamo neodvisno in samostojno delo pravosodnih organov. Takšen je komentar Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) na dejstvo, da se proti zdravnikoma pokojnega Bora Nekrepa začenja sojenje zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti.

Medtem na zbornici poteka postopek odločanja o odvzemu licence zdravnici Zlatki Kanič. "Gre za izjemno zahteven primer, postopka pa do njegovega konca vsebinsko ne komentiramo," pravijo in dodajajo, da je ZZS zoper zdravnico že izrekla javni opomin in določila dodatno izobraževanje. Predsednica zbornice Gordana Kalan Živčec pa bi zaradi hudih obtožb tožilstva lahko odločala tudi o licenci zdravnika Roberta 
Pogorevca. Za zdaj se za to ni odločila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.