Izredni sestanek na ministrstvu za zdravje

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se bo ob 13. uri sestala z direktorji zdravstvenih domov, ki jo bodo seznanili s potekom dela v domovih v času zdravniške stavke.
Oglej si celoten članek

Ob tem se bodo po napovedih danes nadaljevala pogajanja med vladno pogajalsko skupino ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides. Namestnik vodje vladne pogajalske skupine Denis Kordež je po sredinih pogajanjih s sindikatom Fides povedal, da sta strani razpravljali o različnih stvareh, a na žalost nista toliko zbližali stališč, da bi lahko rekli, da se stavka zaključuje.

Predsednik Fidesa Damjan Polh pa je v sredo dejal, da strani do novih zaključkov nista prišli, zato so predlagali nadaljevanje pogajanj danes. Na vprašanje, ali torej pogajanja postajajo bolj intenzivna, je odgovoril, da je to želja Fidesa, saj stavka poteka že tretji teden. "Mislim, da izčrpuje vse nas - državljane, zdravnike, pa tudi vlada mislim, da ni preveč zadovoljna z našimi nastopi," je ocenil.

Sindikat Fides je 15. januarja začel stavko, ki bo trajala do preklica. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:36 1. Februar 2024.

    Bojan, dajmo najprej pogledat koliko pacientov je bilo pogledanih v ''železnih'' časih in koliko jih je danes.Nekaj mesecev nazaj sem …

  • 18:13 1. Februar 2024.

    Glede na to da je recesija, da se je Janša sposojal denar za njihove covid dodatke, čeprav ni delala niti …

  • 15:32 1. Februar 2024.

    Točno to vlada Goloba hoče. Sfukat zdravnike in Fides ter krasti dalje. A vidite, da se nihče ne pogovarja o …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.