Slovenija
5455 ogledov

Izredni sestanek na ministrstvu za zdravje

stavka zdravnikov Anže Petkovšek
Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se bo ob 13. uri sestala z direktorji zdravstvenih domov, ki jo bodo seznanili s potekom dela v domovih v času zdravniške stavke.

Ob tem se bodo po napovedih danes nadaljevala pogajanja med vladno pogajalsko skupino ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides. Namestnik vodje vladne pogajalske skupine Denis Kordež je po sredinih pogajanjih s sindikatom Fides povedal, da sta strani razpravljali o različnih stvareh, a na žalost nista toliko zbližali stališč, da bi lahko rekli, da se stavka zaključuje.

Predsednik Fidesa Damjan Polh pa je v sredo dejal, da strani do novih zaključkov nista prišli, zato so predlagali nadaljevanje pogajanj danes. Na vprašanje, ali torej pogajanja postajajo bolj intenzivna, je odgovoril, da je to želja Fidesa, saj stavka poteka že tretji teden. "Mislim, da izčrpuje vse nas - državljane, zdravnike, pa tudi vlada mislim, da ni preveč zadovoljna z našimi nastopi," je ocenil.

Sindikat Fides je 15. januarja začel stavko, ki bo trajala do preklica. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • atamama 20:36 01.februar 2024.

    Bojan, dajmo najprej pogledat koliko pacientov je bilo pogledanih v ''železnih'' časih in koliko jih je danes.Nekaj mesecev nazaj sem bil v sili razmer prevoznik žlahte na okulistiko. 8 ljudi je bilo pogledanih od 8:40 do 15:20, ko sem odpeljal ...prikaži več človeka iz ambulante. In kaj je delala ta gospa, zdravnica vmes? Jaz sem se vsedel v ambulanto ob 8:30, kontakt z nami so imele zgolj sestre-kapljice, itd. Gospa pa je sedela v ambulanti, občasno zavpila sestri da ne utegne, sestri bilo nerodno Fej in fuj

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 18:13 01.februar 2024.

    Glede na to da je recesija, da se je Janša sposojal denar za njihove covid dodatke, čeprav ni delala niti 1/3 vseh V ZD so se obmetavali z denarjem, vrata pa zaklenjena, telefon mrtev, pacienti pa umirali doma ! Sedaj ...prikaži večj stavkajo in bolnike ne smirglajo, smučajo na Rogli in v Avstriji. Sedaj celo dopoldan delajo pri zasebnikih, aroganca je dosegla nebo ! Brez prerekanja. Odpoved, takoj ! Naj gredo na svobodni trg dela, ven iz javnega sistema ! Pa srečno ! Mene so tri leta nategovali ! Dovolj je!

  • bojan88 15:32 01.februar 2024.

    Točno to vlada Goloba hoče. Sfukat zdravnike in Fides ter krasti dalje. A vidite, da se nihče ne pogovarja o nabavah zdravil in pripomočkov? In take plače ima le peščica zdravnikov. No, saj zdaj pridete k pameti na boleč način.