Janković: Zdaj je čas, da jaz koga obtožim

Foto: Boštjan Tacol slovenija 24.11.2011 Zoran Jankovic, Pozitivna slovenija, intervju, volitve, Mes Foto: Žurnal24 Zoran Janković Foto: Žurnal24 Zoran Janković
"Danes je peta obletnica prvih hišnih preiskav proti meni. V teh petih letih je bilo po nepotrebnem ogromno trpljenja moje družine in sodelavcev," je na novinarski konferenci poudaril ljubljanski župan Zoran Janković.
Oglej si celoten članek

Dodaja, da še vedno verjame, da pravica na koncu vedno zmaga, in to na sodišču, ne pred njim, da pa to izjemno dolgo traja in da terja hude žrtve. "Pošto redno dvigujem, hodim na vsa zaslišanja. To je deseta zaporedna sodba v mojo korist," pravi Janković, ki za odvetniško družbo Čeferin po lastnih navedbah nameni pol plače. 

Iz ovadbe Janković dvakrat sprejel spolni odnos v zameno za ureditev zaposlitve

Sodišče Prisluhe Jankoviću bodo morali uničiti

Višje sodišče je potrdilo, da se prisluhov Jankoviću v zadevi Farmacevtka ne sme uporabiti, ker je tožilka zamudila rok. 

Tožilka v pritožbi zapisala, da je interes države nad pravicami posameznika. To je primeren stavek za Severno Korejo. 

Zoran Janković

"Še pred prvimi hišnimi preiskavami so ljudje iz NPU, Furs, tožilstvo in KPK iskali razloge, kako obsoditi Zorana Jankovića. Zdaj je čas, da jaz koga obtožim za vse to, kar so mi povzročili," je dejal Janković in naštel Grošlja iz Fursa, direktorja NPU Majheniča, ter še nekoga iz NPU, tožilko Blanko Žgajnar in bivšega šefa KPK, zdaj ministra za pravosodje, Gorana Klemenčiča

Foto: Žurnal24 Zoran Janković

"Tako pravosodni minister kot tožilka gojita sovraštvo proti meni. Zakaj, bosta povedala sama," je dejal Janković. "Blanka Žgajnar, storila je to namenoma, to ni slučaj, bo kazenska ovadba, o civilni tožbi se bom še odločil," je napovedal in dodal: "Če sem že vse to preživel, jo izzivam, naj začne kazenski postopek proti meni!"

 

Ovadba Janković ovadil tožilko

Zanimivo, da sem prvi primer, ko dajo ven podatke, ki so še v fazi obtožnice. Mislim, da je tožilka vedela, da na podlagi te obtožnice, prostega spisa, ne bom obsojen in da se je odločila, naj ga ulica obsodi. 

Zoran Janković

Še vedno je jezen na Klemenčiča, ki je kot šef KPK ocenil, da pri Jankoviću obstaja sum sistemske korupcije. "Ali pri družini Klemenčič ni suma sistemske korupcije. Koliko novih poslov je dobila pisarna njegove žene z državnimi podjetji in državo. To so osebe, ki po mojem ne zaslužijo položaja, ki ga imajo. Vehementen je, ko govori o drugih, letele bodo glave, če hodi kot raca, je raca, da bi moral jaz takoj odstopiti. Ali bo sam sebi, da je pripravljen spremeniti zakon, da bo Janković obsojen," je dejal Janković.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 09:48 28. September 2017.

    bolje, da bi bil tiho.

  • 20:45 27. September 2017.

    Srčno upam, da bo končal tam, kjer je začel: na ljubljanskih Žalah iste krizanteme prodajal dvakrat.

  • 19:54 27. September 2017.

    Nima ga rada samo ljubljanska srenja, njegova pozitivna Slovenija je dobila volitve in Zoki bi skoraj postal naš premie....takšna je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.