Jankovićev oster odziv na včerajšnji protest

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ljubljanski župan je dejal, da je bilo izplačilo nagrade direktorici ljubljanskega zdravstvenega doma korektno. Prav tako trdi, da včerajšnji protest ne bo nikakor vplival na izgradnjo kanala C0.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci komentiral včerajšnji protest pred Mestno hišo in aktualno dogajanje glede kanala C0. Protestniki so namreč včeraj protestirali proti njegovi izgradnji in proti izplačilu dodatka za redno delovno uspešnost direktorici ljubljanskega zdravstvenega doma Antoniji Poplas Susič. Izplačilo je bilo kljub nasprotovanju včeraj tudi sprejeto. 

Nagrada direktorici je utemljena

Samemu protestu župan Ljubljane ne nasprotuje, saj meni, da ima vsak posameznik pravico do svojega mnenja, vendar se sam ne strinja s protestiranjem proti izplačilu nagrade direktorici ljubljanskega zdravstvenega doma. Kot je dejal, so nagrado dobili trije vodilni, vendar debata teče le o izplačilu nagrade direktorici Poplas. "Izplačilo je bilo izglasovano že leta 2021. Ministrstvo je izplačilo zavrnilo zaradi računske napake, zato se je to zavleklo do leta 2023. Vsi sklepi so bili sprejeti z veliko večino," je razložil župan in dodal, da si Poplas zasluži nagrado za uspešnost, saj je veliko naredila za Ljubljano v času epidemije. Prav tako je izpostavil, da je bil ljubljanski načrt cepljenja v zgled drugim, pri tem se je nanašal na prvi drive-in program cepljenja ter testiranja na Metelkovi.

Kanal C0 še vedno burna tema

Na konferenci se je župan ponovno dotaknil pereče teme o izgradnji kanala C0. Kot je dejal, se projekta ne da ustaviti, prav tako ni nobene druge učinkovite možnosti za izpeljavo trase nekje drugje. "Na protestu so tudi govorili o nasilju nad domačini, ki ne morejo priti do svoje zemlje. To ne drži. Inšpektorat namreč ni navedel nobenih napak," je povedal ter ponovno dejal, da imajo za izgradnjo kanala vsa pravnomočna dovoljenja, ter da gradnja poteka po vseh predpisih. "Kot sem že povedal, nam manjka dovoljenje samo za 140 m trase pri Tomačevem. Tiste, ki sedaj nezakonito ovirajo projekt, bomo tudi privedli na sodišče ter jih tožili."

Foto: Bralka Protest v Ljubljani "Vsi mi v Listi Zorana Jankovića in v Gibanju Svoboda prevzemamo odgovornost za vso to dogajanje. Že v prejšnjem mandatu so si bili sedeči v Levici in SDS enotni le v glasovanju proti predlogom župana. S takšno pozicijo, ki jo predstavlja desnica, še kar nekaj let ne bo imela možnosti za uspeh," je dejal. Dodal je tudi, da razume udeležbo Aleša Primca na protestu, vendar ustavitev projekta ni v njegovi moči. "Človek, ki bo star 50 let, je za kanal C0 izvedel šele pred štirimi meseci. Prej ni ničesar rekel, zdaj ga pa tako skrbi," je dejal in izpostavil, da je očitno Primc nekakšna oblika nadčloveka, da v štirih mesecih ve, kaj se tukaj dela že 30 let.

Pri tem je še dodal, da so vse skrbi glede pitne vode odveč, saj bodo na vsakih 50 metrov kanala tudi zbiralniki, ki se bodo ob možni okvari takoj zaprli ter popravili. Tovrstni zbiralniki tudi ne prepuščajo nobenih izpustov ali vonja, prav tako se za izgradnjo kanala uporabljajo cevi, ki so namenjene za vodovod.

V prihodnosti se v Ljubljani po prejemu gradbenega dovoljenja obeta tudi gradnja ZD Jarše, prav tako se obeta projekt v ZD na Metelkovi, kjer želijo urediti prostor za odvisnike. Župan je mnenja, da bodo to gradbeno dovoljenje dobili maja. Tretji projekt pa predvideva  tudi celotno zrušitev zdravstvenega doma na Rakovniku ter njegovo ponovna izgradnjo. Zdravje Minister prebivalce pozval k poročanju

Zdravje Pri nas 120 tisoč neozdravljivo bolnih, a težava ni le bolezen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 70

  • 05:32 3. Marec 2023.

    Tega tipa se mora Ljubljana znebiti. Baraba še iz starih časov 🤣🤣🤣

  • 19:49 28. Februar 2023.

    Jankovič dejansko uničuje Ljubljano. Vsa ogromna nova naselja zgrajena v glavnem za tujce, ki dolgoročno nikoli ne bodo govorili Slovensko …

  • 18:09 28. Februar 2023.

    Ta direktorica ZD z 20% delovnim časom v javnem zadravstvu je iz javnega zdravstva nagnala 38 zdravnikov v zadnjem letu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.