Slovenija
4229 ogledov

ZD Ljubljana: Izplačali bi si nagrade za delovno uspešnost, ljudje na nogah

Protest v Ljubljani
1/6
Bralka
Ljubljanski mestni svet bo danes odločal o podaji soglasja k izplačilom nagrad za delovno uspešnost delu vodstva Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana za 2021. V ljubljanski opoziciji izplačilu nasprotujejo: v Levici so predlagali umik točke z dnevnega reda seje, Glas za otroke in družine pred sejo pripravlja protest, Pirati pa protestno čajanko.

Številnim strankam se zdi izplačilo neprimerno

Svetnikom Levice v ljubljanskem mestnem svetu se zdi izplačilo nagrad zaradi prebivalcev Ljubljane, ki so ostali brez osebnega zdravnika, skrajno neprimerno. Zato so predlagali, da se ta točka umakne z dnevnega reda današnje seje. Njihov predlog bo ljubljanski župan Zoran Janković sicer dal na glasovanje, a bodo, kot je napovedal, njegovi svetniki glasovali proti.

Po mnenju Piratske stranke je nagrada za uspešnost "prikaz popolne absurdnosti situacije". Zato danes pred mestno hišo pripravljajo protestno akcijo, ki so jo poimenovali Protestna čajanka proti uničevanju ljubljanskega zdravstva. V okviru akcije bodo zbirali zgodbe o izkušnjah občanov z delovanjem ZD v Ljubljani, nato pa jih nameravajo predstaviti na seji mestnega sveta.

Razmere v ZD Ljubljana in podelitev nagrade njegovi direktorici kot enega od razlogov za protest, ki bo danes pred sejo, navajajo tudi v stranki Glas za otroke in družine. A protest pred mestno hišo bo usmerjen širše proti politiki župana Jankovića oz., kot so zapisali, njegovi "diktatorski vladavini". Poleg ogrožanja zdravja mu očitajo ogrožanje demokracije, pa tudi pitne vode z izgradnjo kanalizacijskega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika.

Nagrada za direktorico in vodilne

Sklep, ki ga bodo danes na seji obravnavali ljubljanski mestni svetniki, predvideva, da bo direktorica ZD Ljubljana Antonija Poplas Susič za leto 2021 dobila nagrado v višini 993,81 evra bruto, ob tem pa 116,17 evra bruto nagrade za delovno uspešnost za mesto namestnice direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti od januarja do aprila 2021 - gre za položaj, ki ga je zasedala pred nastopom mandata direktorice.

Dodatek za redno delovno uspešnost bosta po predlogu prejela tudi strokovna direktorica ZD Ljubljana Tea Stegne Ignjatovič in nekdanji direktor ZD Ljubljana Rudi Dolšek.

Svetniki bodo sicer na seji odločali tudi o soglasju k izplačilu dodatka za redno delovno uspešnost direktorici Športa Ljubljana Tatjani Polajnar za leti 2021 in 2022, predlogu poslovnega načrta javnega podjetja Žale in več prostorskih dokumentih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • albert6 08:24 28.februar 2023.

    Ja hudič je če cigan cigani krade

  • Avatar pantani
    pantani 06:58 28.februar 2023.

    Evo ga: https://www.youtube.com/watch?v=kSgw8OSfhP0

  • Avatar pantani
    pantani 06:57 28.februar 2023.

    Je že mimo, so odobrili izplačilo nagrade,banda pokvarjena!!!