Slovenija
11383 ogledov

Jankovićev oster odziv na včerajšnji protest

Zoran Janković Profimedia
Ljubljanski župan je dejal, da je bilo izplačilo nagrade direktorici ljubljanskega zdravstvenega doma korektno. Prav tako trdi, da včerajšnji protest ne bo nikakor vplival na izgradnjo kanala C0.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci komentiral včerajšnji protest pred Mestno hišo in aktualno dogajanje glede kanala C0. Protestniki so namreč včeraj protestirali proti njegovi izgradnji in proti izplačilu dodatka za redno delovno uspešnost direktorici ljubljanskega zdravstvenega doma Antoniji Poplas Susič. Izplačilo je bilo kljub nasprotovanju včeraj tudi sprejeto. 

Nagrada direktorici je utemljena

Samemu protestu župan Ljubljane ne nasprotuje, saj meni, da ima vsak posameznik pravico do svojega mnenja, vendar se sam ne strinja s protestiranjem proti izplačilu nagrade direktorici ljubljanskega zdravstvenega doma. Kot je dejal, so nagrado dobili trije vodilni, vendar debata teče le o izplačilu nagrade direktorici Poplas. "Izplačilo je bilo izglasovano že leta 2021. Ministrstvo je izplačilo zavrnilo zaradi računske napake, zato se je to zavleklo do leta 2023. Vsi sklepi so bili sprejeti z veliko večino," je razložil župan in dodal, da si Poplas zasluži nagrado za uspešnost, saj je veliko naredila za Ljubljano v času epidemije. Prav tako je izpostavil, da je bil ljubljanski načrt cepljenja v zgled drugim, pri tem se je nanašal na prvi drive-in program cepljenja ter testiranja na Metelkovi.

Kanal C0 še vedno burna tema

Na konferenci se je župan ponovno dotaknil pereče teme o izgradnji kanala C0. Kot je dejal, se projekta ne da ustaviti, prav tako ni nobene druge učinkovite možnosti za izpeljavo trase nekje drugje. "Na protestu so tudi govorili o nasilju nad domačini, ki ne morejo priti do svoje zemlje. To ne drži. Inšpektorat namreč ni navedel nobenih napak," je povedal ter ponovno dejal, da imajo za izgradnjo kanala vsa pravnomočna dovoljenja, ter da gradnja poteka po vseh predpisih. "Kot sem že povedal, nam manjka dovoljenje samo za 140 m trase pri Tomačevem. Tiste, ki sedaj nezakonito ovirajo projekt, bomo tudi privedli na sodišče ter jih tožili."

Protest v Ljubljani | Avtor: Bralka Bralka
"Vsi mi v Listi Zorana Jankovića in v Gibanju Svoboda prevzemamo odgovornost za vso to dogajanje. Že v prejšnjem mandatu so si bili sedeči v Levici in SDS enotni le v glasovanju proti predlogom župana. S takšno pozicijo, ki jo predstavlja desnica, še kar nekaj let ne bo imela možnosti za uspeh," je dejal. Dodal je tudi, da razume udeležbo Aleša Primca na protestu, vendar ustavitev projekta ni v njegovi moči. "Človek, ki bo star 50 let, je za kanal C0 izvedel šele pred štirimi meseci. Prej ni ničesar rekel, zdaj ga pa tako skrbi," je dejal in izpostavil, da je očitno Primc nekakšna oblika nadčloveka, da v štirih mesecih ve, kaj se tukaj dela že 30 let.

Pri tem je še dodal, da so vse skrbi glede pitne vode odveč, saj bodo na vsakih 50 metrov kanala tudi zbiralniki, ki se bodo ob možni okvari takoj zaprli ter popravili. Tovrstni zbiralniki tudi ne prepuščajo nobenih izpustov ali vonja, prav tako se za izgradnjo kanala uporabljajo cevi, ki so namenjene za vodovod.

V prihodnosti se v Ljubljani po prejemu gradbenega dovoljenja obeta tudi gradnja ZD Jarše, prav tako se obeta projekt v ZD na Metelkovi, kjer želijo urediti prostor za odvisnike. Župan je mnenja, da bodo to gradbeno dovoljenje dobili maja. Tretji projekt pa predvideva  tudi celotno zrušitev zdravstvenega doma na Rakovniku ter njegovo ponovna izgradnjo. Danijel Bešič Loredan Zdravje Minister prebivalce pozval k poročanju ljudje ulica sprehod Zdravje Pri nas 120 tisoč neozdravljivo bolnih, a težava ni le bolezen
Komentarjev 76
  • Janez Mušič 05:32 03.marec 2023.

    Tega tipa se mora Ljubljana znebiti. Baraba še iz starih časov 🤣🤣🤣

  • marko345 19:49 28.februar 2023.

    Jankovič dejansko uničuje Ljubljano. Vsa ogromna nova naselja zgrajena v glavnem za tujce, ki dolgoročno nikoli ne bodo govorili Slovensko nimajo zdravnikov, šol, vrtcev, torej se za staroselce življenje v mestu, ki so ga, smo prav mi izgradili tudi s ...prikaži več številnimi samoprispevki slabša. Nobenih novih stanovanj več, dokler ne bo novih zdravnikov, šol, vrtcev. Jankovič če to ne bo storjeno, te bo narod nagnal, dost je blo tega enoumnja. Amen.

  • Pohujšanje 18:09 28.februar 2023.

    Ta direktorica ZD z 20% delovnim časom v javnem zadravstvu je iz javnega zdravstva nagnala 38 zdravnikov v zadnjem letu in jih zaposlila v svojih ordinacijah. Take Jankovič nagrajuje, FUJ... Kanal CO pa je projekt, s katerim bo Jankovć naše ...prikaži več pipe napolnil s fekalijami. Še taka zaščita kanala CO, pri potresu nič ne šteje. Drek bomo imeli povsod sedaj in potem. Zoki je navaden lažnivi diktator in NE župan. Glavno mu je kapital in ne okolje in zdravje občanov, on bo tako spizdil v Srbsko krajino.