Janša in Janković in njune temne plati

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na levi in desni potrebujejo korektorje svojih temnih plati.
Oglej si celoten članek

Šahiranje.” Tako nam je v torek letošnjo volilno kampanjo označil šef Jankovićevega volilnega štaba Igor Arih.

Zelo drži. Šahirajo vsi. Izjave in objave so tempirane točno na minuto in veliko natančneje kot kdaj prej. Vsak korak je premišljen: kdo se bo komu priklonil in kdo ne.

Janša in Virant igrata tako zapleteno partijo, da ju je veselje spremljati. Bo Virantu uspelo prepričati volilce, da se je sposoben upreti bivšemu (in morda bodočemu) šefu in uveljaviti svoj prav? Če mu bo, bo Janša-Virantova koalicija posegla globoko v sredinsko volilno telo. Desna opcija bo v tem primeru pokazala, da je našla korektorja za temne Janševe plati. Če pa bo pretehtal Janšev problematični značaj, se bo desnica zlomila. Potem 50+ ne bo dosegel Janša, temveč se s takšnim rezultatom morda lahko začne spogledovati Janković.

Pahor in ženske. Kakšen korekturni mehanizem pa lahko najdejo na levici za Jankovićevo temno plat? Za zdaj ga ni videti. Če ga ne bo, bo Janković težko privabil pomembnejši delež sredinskih volilcev. Deloma bi Jankovića lahko dopolnil Borut Pahor, na primer v vlogi zunanjega ministra. Slovenija bi imela v tem primeru podoben dvojec, kot je ameriški par Barack Obama - Hillary Clinton.

Kdo pa bi krotil poslovne mahinacije Jankovićev? Nemara ženske, če sodimo po tem, da se je Zoran Janković v torek na Kongresnem trgu pojavil z ženo in snaho.

Morda pa bo zmagal kdo, ki nima izrazitih temnih plati?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:30 20. Oktober 2011.

    ...polni zapori s prisilnim delom!!!!

  • 20:05 19. Oktober 2011.

    mi nimamo toliko številčnega trofaznega problema ,kot so ga imeli hrvatje....vseeno pa brez vojske se ta problemček skorupiranosti ter poznanstev …

  • gec
    12:26 19. Oktober 2011.

    VOJAŠKI POSEG ZAGOVARJAJ V SVOJI LIJEPI,HRVOJE,PRIVAT...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.