Slovenija > Komentarji in kolumne
23 ogledov

Janša in Janković in njune temne plati

Borut Hočevar. Saša Despot
Na levi in desni potrebujejo korektorje svojih temnih plati.

Šahiranje.” Tako nam je v torek letošnjo volilno kampanjo označil šef Jankovićevega volilnega štaba Igor Arih.

Zelo drži. Šahirajo vsi. Izjave in objave so tempirane točno na minuto in veliko natančneje kot kdaj prej. Vsak korak je premišljen: kdo se bo komu priklonil in kdo ne.

Janša in Virant igrata tako zapleteno partijo, da ju je veselje spremljati. Bo Virantu uspelo prepričati volilce, da se je sposoben upreti bivšemu (in morda bodočemu) šefu in uveljaviti svoj prav? Če mu bo, bo Janša-Virantova koalicija posegla globoko v sredinsko volilno telo. Desna opcija bo v tem primeru pokazala, da je našla korektorja za temne Janševe plati. Če pa bo pretehtal Janšev problematični značaj, se bo desnica zlomila. Potem 50+ ne bo dosegel Janša, temveč se s takšnim rezultatom morda lahko začne spogledovati Janković.

Pahor in ženske. Kakšen korekturni mehanizem pa lahko najdejo na levici za Jankovićevo temno plat? Za zdaj ga ni videti. Če ga ne bo, bo Janković težko privabil pomembnejši delež sredinskih volilcev. Deloma bi Jankovića lahko dopolnil Borut Pahor, na primer v vlogi zunanjega ministra. Slovenija bi imela v tem primeru podoben dvojec, kot je ameriški par Barack Obama - Hillary Clinton.

Kdo pa bi krotil poslovne mahinacije Jankovićev? Nemara ženske, če sodimo po tem, da se je Zoran Janković v torek na Kongresnem trgu pojavil z ženo in snaho.

Morda pa bo zmagal kdo, ki nima izrazitih temnih plati?

Komentarjev 5
  • Mr.Bean 10:30 20.oktober 2011.

    ...polni zapori s prisilnim delom!!!!

  • privat 20:05 19.oktober 2011.

    mi nimamo toliko številčnega trofaznega problema ,kot so ga imeli hrvatje....vseeno pa brez vojske se ta problemček skorupiranosti ter poznanstev ne bo rešil! Zato jaz pod dugo zagovarjam vojaško posredovanje v Sloveniji! Obstaja tudi druga rešitev ,da se podpiše sporazum ...prikaži več o prodaji Slovenije Avstricem za 100 let ,da oni vodijo Slovenijo ,ker enostavno mi neznamo,nemoremo...ne pa uvoz nogometaša iz srbije da nas vodi...Lepo bi pa bilo videti prazen ljubljanski parlament,prazne občine...polni pa zapori

  • gec 12:26 19.oktober 2011.

    VOJAŠKI POSEG ZAGOVARJAJ V SVOJI LIJEPI,HRVOJE,PRIVAT...