Janša kršil vladno uredbo. Tolikšna je kazen.

Foto: Gašper Bokal
Foto: Gašper Bokal
Smučišče je ostalo odprto kljub vladnemu odloku.
Oglej si celoten članek

Smučišče Krvavec je obratovalo kljub vladnemu odloku, s katerim je zaradi epidemije covida-19 do konca leta prepovedano obratovanje žičničarskih naprav v Sloveniji. 

Kot je znano, vlada je v sredo zvečer sprejela odlok, ki do konca leta prepoveduje obratovanje žičniških naprav v Sloveniji. Od 1. januarja bo obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljalec naprav zagotovi hitro testiranje na okužbo z novim koronavirusom, piše v odloku, ki velja od četrtka.

Direktor RTC Krvavec Janez Janša je že v četrtek napovedal, da s Krvavca ne bodo nikogar podili in da so pripravljeni plačati kazen, če njihovo podjetje zaradi nespoštovanja odloka kaznujejo. Na Krvavcu so tako danes še naprej obratovale kabinska žičnica, štirisedežnica Tiha dolina, otroški trak Gospinca in vlečnica (krožnički) Luža.

Po poročanju TV Slovenija je bilo danes na smučišču nekaj deset smučarjev, med njimi pa tudi dva inšpektorja za zdravje in infrastrukturo. Upravljavcu smučišča sta naložila 4400 evrov kazni in odredila prepoved obratovanja.

Ukrepi Radijski dnevnik: Napaka bo odpravljena, to bo odprto

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 21:19 26. December 2020.

    KDOR DRUGEMU JAMO KOPLJE BO SAM VANJO PADEL!!!Janez Janša iz Krvavca je edini,ki si upa zoperstaviti odlokom vlade,pa ne zato,da …

  • 13:59 26. December 2020.

    Naslednji ukrep Janše proti Janši, je prepoved vremenoslovcem pri najavi sneženih padavin. To bo zagotovo učinkovalo 😌. Zakaj bi napovedovali …

  • 13:43 26. December 2020.

    osebkov z imenom janez janša je mnogo, niso samo uni trije , ki so se preimenovali ... lahko bi ustanovili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.