Slovenija
14206 ogledov

Janša kršil vladno uredbo. Tolikšna je kazen.

Žičnica Krvavec Gašper Bokal
Smučišče je ostalo odprto kljub vladnemu odloku.

Smučišče Krvavec je obratovalo kljub vladnemu odloku, s katerim je zaradi epidemije covida-19 do konca leta prepovedano obratovanje žičničarskih naprav v Sloveniji. 

Kot je znano, vlada je v sredo zvečer sprejela odlok, ki do konca leta prepoveduje obratovanje žičniških naprav v Sloveniji. Od 1. januarja bo obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljalec naprav zagotovi hitro testiranje na okužbo z novim koronavirusom, piše v odloku, ki velja od četrtka.

Direktor RTC Krvavec Janez Janša je že v četrtek napovedal, da s Krvavca ne bodo nikogar podili in da so pripravljeni plačati kazen, če njihovo podjetje zaradi nespoštovanja odloka kaznujejo. Na Krvavcu so tako danes še naprej obratovale kabinska žičnica, štirisedežnica Tiha dolina, otroški trak Gospinca in vlečnica (krožnički) Luža.

Po poročanju TV Slovenija je bilo danes na smučišču nekaj deset smučarjev, med njimi pa tudi dva inšpektorja za zdravje in infrastrukturo. Upravljavcu smučišča sta naložila 4400 evrov kazni in odredila prepoved obratovanja.

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Ukrepi Slovenija Radijski dnevnik: Napaka bo odpravljena, to bo odprto

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 15
 • groffriedrich 21:19 26.december 2020.

  KDOR DRUGEMU JAMO KOPLJE BO SAM VANJO PADEL!!!Janez Janša iz Krvavca je edini,ki si upa zoperstaviti odlokom vlade,pa ne zato,da bi se dokazoval ampak zato,ker ima visok inteligenčni kvocient in dobro ve,da zaradi njegove poteze ne bo umrl nihče.Janez Janša ...prikaži več P.V.pa samo kaže mišice in moč.Bivši zapornik,zdaj pa P.V.Ni čudno,da si celi svet dela norce iz naše države.

 • Ender3 13:59 26.december 2020.

  Naslednji ukrep Janše proti Janši, je prepoved vremenoslovcem pri najavi sneženih padavin. To bo zagotovo učinkovalo 😌. Zakaj bi napovedovali nekaj, kar se ne sme uporabljati in izkoriščati .

 • Avatar praufo
  praufo 13:43 26.december 2020.

  osebkov z imenom janez janša je mnogo, niso samo uni trije , ki so se preimenovali ... lahko bi ustanovili kakšen klub al pa društvo "janez janša" .... kaj imajo skupnega in kaj jih druži? zelo enostavno , ime in ...prikaži več priimenk ... no to je pa tud nekej

Sorodne novice