Janša "razkriva" razlog zaradi katerega se ni sestal z evropsko poslanko

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Kljub številnim pozivom najvišjih evropskih politikov, naj preneha žaliti evropske poslance in jim omogoči normalno delo, predsednik slovenske vlade Janez Janša, ki trenutno tudi predseduje Evropskemu svetu, preko twitterja nadaljuje žalitve in napade tako na evropske poslance kot na novinarje.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, je v Sloveniji na uradnem obisku osemčlanska delegacija Evropskega parlamenta  Sophie in 't Veld (Nizozemska), Romana Tomc (Slovenija), Cyrus Engerer (Malta), Tineke Strik (Nizozemska), Nicolaus Fest (Nemčija), Assita Kanko (Belgija), Konstantinos Arvanitis (Grčija) in Mikulaš Peksa (Češka). Njihov namen je oceniti stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji.

Slovenija Janez Janša se je brez kančka diplomacije znesel nad glavnimi evropskimi politiki

Čeprav je Janša predsedujočo Sophie in 't Veld odboru Evropskega parlamenta za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic Sophie in’ t Veld osebno povabil, da preveri stanje na področju medijev v Sloveniji, se z delegacijo, ni sestal. Je pa retvital seksistični tvit Vinka Vasleta, kolumnista Demokracije.

Foto: twiitter

Slovenski premier danes polni številne tuje časopise, ki poročajo o sporu, ki je izbruhnil, ko je Janša očital več evropskim poslancem, da so "lutke Sorosa v Evropskem parlamentu". Povzemajo tudi številne kritične odzive evropskih politikov na objave slovenskega premierja, med njimi predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija, ki je Janšo pozval, naj preneha napadati evroposlance. Poročali so tudi o odzivu nizozemskega premierja Rutteja, ki je zaradi objav celo protestiral pri slovenski veleposlanici na Nizozemskem. 

"Urgentno" Bruselj pozval Janšo, naj se umiri

"Evropski oponašalec Trumpa"

Bruseljski portal Politico je Janšo označil za "evropskega oponašalca Trumpa", ki da je znova izbruhnil. Kot dodaja, so kritiki Janševega tvita opozorili na antisemitizem, saj da je spodbujal teorije zarote skrajne desnice, da ameriški milijarder George Soros, ki ima judovske korenine, domnevno na skrivaj obvladuje EU. Čeprav je Janša tvit včeraj izbrisal, se se danes spet oglasil na to temo. 

"Slovenski premier Janez Janša je znova poskrbel za škandal v Evropskem parlamentu," pa so zapisali na spletni strani nemškega tednika Die Welt. Ob tem so spomnili na škandal ob zaslišanju na odboru Evropskega parlamenta spomladi, ko je Janša zahteval predvajanje svojega posnetka, ker mu zahteve niso izpolnili, pa je spletni prenos brez slovesa zapustil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • 07:44 16. Oktober 2021.

    JJ. saj ta ni nič kriv če je psihični bolnik. Upam da bo šel v arest on in njegova kompanija

  • 20:46 15. Oktober 2021.

    Bravo g.Janša,nismo m i EU marionete!!

  • 19:26 15. Oktober 2021.

    zdej pa prosim nehite o JJ. saj ta ni nič kriv.. nič..sam ne more vladat, torej kdo mu štango drži …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.