Janša s ključnikom dejanja SD označil za farso

Foto: Kabinet predsednika vlade
Foto: Kabinet predsednika vlade
Predsednik vlade Janez Janša krije hrbet predsednici DeSUS-a Aleksandri Pivec.
Oglej si celoten članek

Tokrat je poteze opozicije označil za farso in radikalno potezo, hkrati pa je nekdanjemu vodji SD Dejanu Židanu in stranki SD s ključnikom sporočil, da so nesposobni in jih obtožil, da so izgubili bitko za slovenski Teran.

Vino Hrvaško vino od danes lahko nosi ime teran

Janša je v tvitu zapisal, da je vladavina prava stanje, v katerem se ministra preganja, če na obisku vinarskega podjetja nazdravi s kozarcem terana. Ko pa minister iz vrst SD zapravi blagovno znamko Teran, izpolni pogoje za predsednika DZ. Pri tem je zapis s ključniki opremil z omembo besed farsa, radikalno in nesposobni.

Foto: Saša Despot Dejan Židan

Teran Teran: So Hrvati ponaredili dokumentacijo?

Spomnimo, evropska komisija je leta 2017 sprejela delegirani akt za dodelitev izjeme Hrvaški pri uporabi imena Teran. Slovenija je takoj za tem na Splošno sodišče EU-ja vložila tožbo in z njo izpodbija delegirani akt, ki je začel veljati sredi leta 2017. Hrvaška lahko od takrat naprej ime sorte grozdja teran uporablja za vino z zaščiteno označbo porekla Hrvatska Istra, pri čemer mora biti napis teran manjši od napisa Hrvatska Istra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 11:18 6. September 2020.

    JJ sram te bodi ko kažeš na druge da bi prikril svoje tatvine in druge mahinacije. Takim se pravi hinavci …

  • 07:10 6. September 2020.

    Naši levici ni uspel niti en projekt in to od referenduma za mejo do klobase in terana edino dobili so …

  • 20:59 5. September 2020.

    Potvarjanje in izkrivljanje resnice gre predsedniku vlade očitno odlično od rok. In nič ga ni sram, ko drugi odkrijejo njegove …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.